Приятна разновидност на класическата френска лучена супа.
Съставки
- 1 щипка Сол
- 50 г Кашкавал
- 20 бр. Маслини
- 2 бр. Яйца
- 1 ч.л. Червен пипер
- 2 с.л. Ориз
- 3 с.л. Олио
- 3 стръка Праз
Начин на приготвяне
- 1. Празът се почиства и нарязва на ситно, след това се задушава с олиото и малко вода, докато омекне.
- 2. След като празът придобие прозрачност се добавят пиперът и чаша вода и супата се оставя да заври.
- 3. Прибавя се и оризът, а след около 5 минути и маслините, които предварително са попарени във вряща вода, за да омекнат.
- 4. След като оризът е сварен, супата се отстранява от огъня и се застройва с двете яйца.
- 5. Добавя се сол на вкус и непосредствено преди да се поднесе, се поръсва с кашкавал.