Приятна разновидност на класическата френска лучена супа.

Съставки

  • 1 щипка Сол
  • 50 г Кашкавал
  • 20 бр. Маслини
  • 2 бр. Яйца
  • 1 ч.л. Червен пипер
  • 2 с.л. Ориз
  • 3 с.л. Олио
  • 3 стръка Праз

Начин на приготвяне

  • 1. Празът се почиства и нарязва на ситно, след това се задушава с олиото и малко вода, докато омекне.
  • 2. След като празът придобие прозрачност се добавят пиперът и чаша вода и супата се оставя да заври.
  • 3. Прибавя се и оризът, а след около 5 минути и маслините, които предварително са попарени във вряща вода, за да омекнат.
  • 4. След като оризът е сварен, супата се отстранява от огъня и се застройва с двете яйца.
  • 5. Добавя се сол на вкус и непосредствено преди да се поднесе, се поръсва с кашкавал.