Фарфале, сьомга, чесън, копър, босилек, доматен сос, лимон, черен пипер, олио... една сгряваща паста за ценители.
Съставки
- 500 мл Доматен сос
- 1-2 стръка Босилек
- 2 с.л. Зехтин
- 2-3 стръка Босилек
- 4 скилидки Чесън
- 300 г Филе от сьомга
- 400 г Фарфале
- 1 бр. Лимон
Начин на приготвяне
- 1. Почистете сьомгата от кожата, осолете и нарежете с остър нож на кубчета.
- 2. Нарежете скилидките чесън на половинки и леко сотирайте със зехтин.в дълбок тиган
- 3. Прибавете сьомгата и задушете за минута под капак. Добавете доматения сос и оставете да къкри за няколко минути.
- 4. През това време сварете пастата по указанията на опаковката.
- 5. Прецедете и добавете към соса. Разбъркайте, за да се смесят вкусовете и серирайте като украсите с листенца босилек.