Фарфале, сьомга, чесън, копър, босилек, доматен сос, лимон, черен пипер, олио... една сгряваща паста за ценители.

Съставки

  • 500 мл Доматен сос
  • 1-2 стръка Босилек
  • 2 с.л. Зехтин
  • 2-3 стръка Босилек
  • 4 скилидки Чесън
  • 300 г Филе от сьомга
  • 400 г Фарфале
  • 1 бр. Лимон

Начин на приготвяне

  • 1. Почистете сьомгата от кожата, осолете и нарежете с остър нож на кубчета.
  • 2. Нарежете скилидките чесън на половинки и леко сотирайте със зехтин.в дълбок тиган
  • 3. Прибавете сьомгата и задушете за минута под капак. Добавете доматения сос и оставете да къкри за няколко минути.
  • 4. През това време сварете пастата по указанията на опаковката.
  • 5. Прецедете и добавете към соса. Разбъркайте, за да се смесят вкусовете и серирайте като украсите с листенца босилек.