Това нежно лятно вдъхновение не само ще удължи насладата от пъпеша, но и ще подсили неговия блаженствен аромат. Всеки може да приготви домашен плодов сорбет (или сорбе), много по-лесно е от домашния млечен сладолед и е подходяща рецепта за начинаещи в кухнята. Да споменавам ли, че ще ви спести и калории?
Съставки
- 5-6 капки Есенция ванилия
- 4 с.л. Маскарпоне
- 2 с.л. Пчелен мед
- 2 ч.ч. Вода
- 2 ч.ч. Пъпеш
Начин на приготвяне
- 1. Съвсем малка част от водата се загрява на среден огън, за да се разтвори меда.
- 2. Подсладената вода се смесва с пасатор заедно с останалата вода, пъпеша, маскарпонето и ванилията.
- 3. Готовата смес се поставя в купа и се слага във фризера. След 2 часа сместа се изважда и се пасира още веднъж.
- 4. 2 часа по-късно се разбива отново и сорбето е готово.
- 5. Преди сервиране купата се поставя на стайна температура за 20 минути, което ще улесни отделянето на топките леден десерт.
- 6. Сорбето се разпределя в купички с декорация от цвете или листенце свежа мента.