Тези домашни шоколадови бонбони съчетават леката горчивина на черния шоколад със сладостта на сушените плодове и хрупкавостта на ядките. Чудесно се съчетават с кайсии, кокосов орех и сливи. А от ядките може да изберете между бадеми, орехи и кашу. Нарежете ги на парчета или ги настържете на ренде.

За украса използвайте златна сладкарска боя на прах. Изключително добре стои върху тъмния шоколад и придава завършен, елегантен вид на бонбоните.

Съставки

  • 1 шепа Печени ядки
  • 2 с.л. Прясно мляко
  • 1/2 с.л. Краве масло
  • 200 г Тъмен кувертюр
  • 1 шепа Сушени плодове

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете кувертюра на дребни парчета или го настържете на ренде. Поставете в купа и разтопете на водна баня на ниска температура.
  • 2. Когато започне да се топи, добавете млякото и маслото и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Докато работите с шоколада, го дръжте в топлата вода на котлона, за да не се втвърди, преди да сте приключили.
  • 3. Вземайте по една чаена лъжичка от сместа и сипвайте върху хартия за печене. Отгоре декорирайте с плодовете и ядките. Притиснете ги леко, за да залепнат добре за шоколада.
  • 4. След около 5 минути кувертюрът леко се втвърдява и може да се моделира с ръце. оформете бонбоните на овали или сфери. 
  • 5. Оставете във фризера за около час, за да стегнат.