Прекрасното ухание на печени дюли ще накара съседите да позвънят на вратата ви.

Съставки

  • 2 бр. Яйца
  • 3 ч.ч. Брашно
  • 1 ч.ч. Пудра захар
  • 1 пакетче Бакпулвер
  • 2/3 ч.ч. Олио
  • 2 бр. Дюли
  • 1 кофичка Кисело мляко

Начин на приготвяне

  • 1. Фурната се затопля предварително на 180°C.
  • 2. В голяма купа се смесват брашното, захарта, олиото, яйцата, киселото мляко и бакпулверът.
  • 3. Дюлите се обелват, почистват се от сърцевината и се нарязват на малки парченца.
  • 4. Всичко това се смесва и се пече в продължение на 30-35 минути.
  • 5. С върха на ножа се проверява дали сладкишът се е изпекъл. Поднася се изстинал.