Прекрасното ухание на печени дюли ще накара съседите да позвънят на вратата ви.
Съставки
- 2 бр. Яйца
- 3 ч.ч. Брашно
- 1 ч.ч. Пудра захар
- 1 пакетче Бакпулвер
- 2/3 ч.ч. Олио
- 2 бр. Дюли
- 1 кофичка Кисело мляко
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се затопля предварително на 180°C.
- 2. В голяма купа се смесват брашното, захарта, олиото, яйцата, киселото мляко и бакпулверът.
- 3. Дюлите се обелват, почистват се от сърцевината и се нарязват на малки парченца.
- 4. Всичко това се смесва и се пече в продължение на 30-35 минути.
- 5. С върха на ножа се проверява дали сладкишът се е изпекъл. Поднася се изстинал.