Подходящо ястие за дните преди Великден... Продуктите са предназначени за 10 бр. палачинки, като във всяка порция може да се сложат по 2 дебели палачинки и това да е направо основното ви ястие.
 

Съставки

  • 1 щипка Черен пипер
  • 2-3 с.л. Зехтин
  • 2 с.л. Кисело мляко
  • 2 с.л. Квасена сметана
  • 50 мл Лимонов сок
  • 10 листенца Мента
  • 1/2 връзка Магданоз
  • 1 бр. Авокадо
  • 1 бр. Люта зелена чушка
  • 1 глава Червен лук
  • 1/2 бр. Зелка
  • 400 г Сладка царевица
  • 3 бр. Яйца
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. За да е по-бързо приготвянето, се използват готови палачинки, но може и да се приготвят по любима домашна рецепта - 1 яйце, 1 щипка сол, 400 г брашно и се добавя вода /прясно мляко/, докато се получи рядка каша.
  • 2. В голяма купа се слагат месестата част на авокадото, нарязана на зарчета, 3-те белтъка от предварително сварените яйца, царевицата, нарязаните на фини ивички люти чушки, зелето, лукът и магданозът.
  • 3. В друг съд се приготвя дресингът, като се намачкват жълтъците заедно със сметаната и киселото мляко.
  • 4. Добавя се лимоновият сок и зехтинът.
  • 5. Салатата се залива с получения сос, разбърква се и се разпределя върху палачинките, които се завиват на руло. За разкош и финес се обливат с млечно-чеснов сос, поръсен с фино нарязани сушени плодчета.