Една лека храна, която можете да използвате както като гарнитура, така и като предястие. Всъщност толкова ще ви хареса, че ще обмислите дали не подхожда и за основно хранене. Няма да ви мъчим: подхожда.

Съставки

  • 200 г Черен ориз
  • 3 с.л. Зехтин
  • 1 бр. Морков

Начин на приготвяне

  • 1. Сварете черния ориз и елдата в два отделни съда. За да спестите време, ги варете едновременно на два различни котлона. И двете варива ще са готови след около 10-15 минути.
  • 2. Докато се варят, на ситно ренде настържете морков с малък към среден размер и кората на един лимон. Нарежете на ситно малко връхчета от копър. 
  • 3. Свалете ориза и елдата от котлона и отцедете водата добре. След това ги изсипете заедно в дълбока купа, добавете копъра, лимоновата кора и моркова, малко сол на вкус и зехтин. Можете да увеличите количеството, можете и да го намалите - въпрос на предпочитания, но той в никакъв случай не трябва да оставя подобен на салатния сос, така че не се увличайте в количеството и не забравяйте, че той само подсилва вкусовите качества на ястието.
  • 4. Идеална гарнитура за риба и всякакви морки дарове в комбинация с чаша от любимото ви вино. Наслаждавайте се!