Сангрията е популярна испанска пуншова напитка, на основата на вино, към което се прибавят бренди и плодове. Бялата версия е много популярна на източното испанско крайбрежие, особено в Каталуния, като за основна съставка се използва известното испанско пенливо вино Кава.

Съставки

  • 250 мл Ябълков сок
  • 2 с.л. Пчелен мед
  • 750 мл Кава
  • 1 бр. Ябълка
  • 2 бр. Портокали
  • 500 г Лед
  • 50 мл Коантро
  • 250 мл Гроздов сок

Начин на приготвяне

  • 1. В голяма кана с вместимост 2 л се разбъркват виното, ябълковият и гроздовият сок.
  • 2. Добавят се коантро и нарязаните плодове.
  • 3. Преди сервиране се добавя лед на кубчета.