Сангрията е популярна испанска пуншова напитка, на основата на вино, към което се прибавят бренди и плодове. Бялата версия е много популярна на източното испанско крайбрежие, особено в Каталуния, като за основна съставка се използва известното испанско пенливо вино Кава.
Съставки
- 250 мл Ябълков сок
- 2 с.л. Пчелен мед
- 750 мл Кава
- 1 бр. Ябълка
- 2 бр. Портокали
- 500 г Лед
- 50 мл Коантро
- 250 мл Гроздов сок
Начин на приготвяне
- 1. В голяма кана с вместимост 2 л се разбъркват виното, ябълковият и гроздовият сок.
- 2. Добавят се коантро и нарязаните плодове.
- 3. Преди сервиране се добавя лед на кубчета.