Тези банички с форма на дълги пури са невероятно вкусни и бързи за приготвяне. Идеални са за закуска през уикенда или за хапване, което да си вземете в кутия за офиса, на пикник, или когато очаквате гости.
Класическият им пълнеж е от яйца и сирене. Но може да ги направите с извара и спанак, пушена шунка и сметана, риба тон и кисели краставички или друго. Ако искате да експериментирате, може да нарежете дългата пура на парчета и вместо да ги печете, да ги изпържите на маслена баня. Стават златисти и хрупкави.
Съставки
- 1 ч.л. Сода за хляб
- 1 ч.ч. Кисело мляко
- 400 г Краве сирене
- 4 бр. Яйца
- 1 пакет Кори за баница
- 70 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Яйцата се разбиват в дълбока купа. Натрошава се сиренето и се разбърква.
- 2. Половината масло се разтопява и се добавя към сместа.
- 3. В отделна купа се смесват киселото мляко и содата и се разбърква, докато леко шупне. Изсипва се при яйцата. Всичко се обърква много добре.
- 4. Корите се разстилат и се сгъват на две. Слага се от плънката в единия край и се навива като пуричка.
- 5. Подреждат се в намаслена тава.
- 6. Върху пуричките се поставят парченца от останалото масло.
- 7. Пекат се на 200 градуса, докато станат златисти.