Днес Диана от Polka dot kitchen ни е подготвила идея за бърза лесна рецепта за обяд или вечеря, подходяща за цялото семейство. Храна за стомаха и за душата.
Необходими продукти за около 5 бр.:
- 2 средно големи тиквички
- 2 ч.л. хималайска сол
- 1 яйце
- 1 с.л. сушен босилек
- 2 стръка пресен лук, наситнен
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. лют кайенски пипер
- 40 г чедър, настърган
- 2 с.л. овесено брашно
- 1 с.л. кокосово масло
Начин на приготвяне:
- Настържете тиквичките в купа, осолете с 1 ч.л. от солта и оставете да пуснат водата си за 20 минути.
- След това отцедете тиквичките (аз го правя през чиста кухненска кърпа, може да използвате и марля).
- Към отцедените тиквички добавете подправките, лука, яйцето, чедъра и овесеното брашно.
- Загрейте тиган с 1 с.л. кокосово масло и оформете 4-5 малки кюфтенца/фритъра от сместа. Запечатайте от всяка страна за по около 3-4 минути или до златисто.
- Извадете ги върху кухненска хартия, за да се премахне излишната мазнина.
- Сервирайте с любим сос – отиват си мнооого с такъв с кисело мляко и свежи зелени подправки.
Това наричамe ние храна за душата – свежа, дяволски вкусна и лесна за приготвяне.
За още рецепти от Polka dot kitchen посетете Фейсбук и Инстаграм страниците ѝ.