Тази баница се прави доста лесно и бързо. Според пълнежа се използват 3 до 5 кори. Завива се на спирала и се полива със сметанова заливка. Заради пълнежа от свинска кайма става любима на мъжете още от първата хапка. Чудесен избор за основно ястие.
Съставки
- 3 глави Лук
- 5 скилидки Чесън
- 1 ч.ч. Квасена сметана
- 1 с.л. Брашно
- 1 кг Кайма от свинско месо
- 3 бр. Яйца
- 1 ч.л. Сол
- 1 ч.л. Черен пипер
- 3 бр. Кори за баница
Начин на приготвяне
- 1. Овкусете каймата със сол и черен пипер. Добавете и ситно нарязаните скилидки чесън. Омесете каймата и оставете да почине и да поеме всички вкусове и аромати.
- 2. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко олио. Смесва се с каймата.
- 3. Разстелете корите и сложете каймата. Навийте на руло.
- 4. Разбийте яйцата с щипка сол, сметаната и брашното.
- 5. Намажете дъното и стените на тава за печене с олио или застелете с хартия за печене. Навийте рулата на спирала. Изсипете върху тях сместа със сметаната.
- 6. Печете баницата 40 минути на 180 градуса.
- 7. За по-хрупкава кора може да поръсите отгоре със сирене или кашкавал малко преди края на печенето.