С мек и сладък бананов пълнеж, съчетан с индийско орехче и сладко от кайсии.

Съставки

  • 5 г Индийско орехче
  • 80 мл Олио
  • 80 г Краве масло
  • 125 мл Вода
  • 875 г Брашно
  • 1 бр. Яйце
  • 3 с.л. Конфитюр от кайсии
  • 1 бр. Банан

Начин на приготвяне

  • 1. Маслото се разтопява.
  • 2. Брашното се изсипва в купичка, прави се кладенче и се изсипват вътре водата, олиото и разтопеното масло.
  • 3. Омесва се гладко тесто, оформя се на топка, увива се в прозрачно фолио и се оставя за 15-20 минути в хладилника.
  • 4. Приготвя се пълнежът, като се нареже бананът на кръгчета и се разбърка с конфитюра и индийското орехче.
  • 5. Тестото се разточва на кора с дебелина около 5 мм.
  • 6. С помощта на чаша или сладкарска форма се изрязват кръгчета с диаметър около 10 см.
  • 7. Намазват сe с леко разбития белтък и в центъра се поставя по 1 лъжица пълнеж.
  • 8. Всяко кръгче се затваря и се слепва по краищата, притиска се добре с пръсти по ръбовете и допълнително се запечатва, като се направят резки с вилица.
  • 9. Баничките се намазват с жълтък, подреждат се върху тавичка, покриват се с хартия за печене и се слагат в предварително загрята на 200 градуса фурна. Пекат се около 20 минути.