С мек и сладък бананов пълнеж, съчетан с индийско орехче и сладко от кайсии.
Съставки
- 5 г Индийско орехче
- 80 мл Олио
- 80 г Краве масло
- 125 мл Вода
- 875 г Брашно
- 1 бр. Яйце
- 3 с.л. Конфитюр от кайсии
- 1 бр. Банан
Начин на приготвяне
- 1. Маслото се разтопява.
- 2. Брашното се изсипва в купичка, прави се кладенче и се изсипват вътре водата, олиото и разтопеното масло.
- 3. Омесва се гладко тесто, оформя се на топка, увива се в прозрачно фолио и се оставя за 15-20 минути в хладилника.
- 4. Приготвя се пълнежът, като се нареже бананът на кръгчета и се разбърка с конфитюра и индийското орехче.
- 5. Тестото се разточва на кора с дебелина около 5 мм.
- 6. С помощта на чаша или сладкарска форма се изрязват кръгчета с диаметър около 10 см.
- 7. Намазват сe с леко разбития белтък и в центъра се поставя по 1 лъжица пълнеж.
- 8. Всяко кръгче се затваря и се слепва по краищата, притиска се добре с пръсти по ръбовете и допълнително се запечатва, като се направят резки с вилица.
- 9. Баничките се намазват с жълтък, подреждат се върху тавичка, покриват се с хартия за печене и се слагат в предварително загрята на 200 градуса фурна. Пекат се около 20 минути.