Леко ястие с обсебващ вкус и аромат, гарнирано със задушени пресни картофи и грах.
Съставки
- 1 глава Червен лук
- 300 г Зелен грах
- 12 бр. Агнешки котлети
- 1 връзка Розмарин
- 400 г Галета
- 2 с.л. Зехтин
- 3 щипки Сол
- 3 щипки Черен пипер
- 800 г Пресни картофи
- 1 бучка Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Котлетите се начукват, овкусяват се със сол и черен пипер.
- 2. Овалват се в ситно нарязания розмарин, смесен с галетата и се запечатват от всички страни в нагорещен тиган.
- 3. Запичат се в загрята на 200 градуса фурна за 8 минути и се оставят да починат.
- 4. Пресните картофи се нарязват на половинки и се пекат със зехтин и сол на вкус в силно загрята фурна за 20-30 минути.
- 5. Зеленият грах се задушава с бучка масло и нарязаният на дребно лук, докато омекне.
- 6. Котлетите се сервират върху топлите зеленчуци.