Леко ястие с обсебващ вкус и аромат, гарнирано със задушени пресни картофи и грах.

Съставки

  • 1 глава Червен лук
  • 300 г Зелен грах
  • 12 бр. Агнешки котлети
  • 1 връзка Розмарин
  • 400 г Галета
  • 2 с.л. Зехтин
  • 3 щипки Сол
  • 3 щипки Черен пипер
  • 800 г Пресни картофи
  • 1 бучка Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Котлетите се начукват, овкусяват се със сол и черен пипер.
  • 2. Овалват се в ситно нарязания розмарин, смесен с галетата и се запечатват от всички страни в нагорещен тиган.
  • 3. Запичат се в загрята на 200 градуса фурна за 8 минути и се оставят да починат.
  • 4. Пресните картофи се нарязват на половинки и се пекат със зехтин и сол на вкус в силно загрята фурна за 20-30 минути.
  • 5. Зеленият грах се задушава с бучка масло и нарязаният на дребно лук, докато омекне.
  • 6. Котлетите се сервират върху топлите зеленчуци.