Да ядеш или да гледаш и да се възхищаваш - това се пита човек, когато види тези прецизно направени десерти. Те са дело на Ким от Малайзия, която е самоук сладкар.  

Десерите й са пухкави и изрисувани с толкова фини детайли, че всяка рисунка изглежда като истинска.

Как всъщност се получават тези рисунки?

Под хартията, в която ще пече, Ким поставя рисунката. С малки пошове, пълни със спондж тесто в различни цветове, прерисува рисунката върху хартията. Оставя се да изстине известно време в хладилник. 

След това рисунката на хартията се залива с тестото за сладкиша. 

Когато се изпече, се обръща с долната част нагоре и хартията се отлепва внимателно. Рисунката остава като вградена в сладкиша. Цветовете се подсилват, като се рисува със специални хранителни бои и четка. 
 
1. Пастички с лайка
Сладкишът е с два блата, слепени с бял крем. 
В горната част са изрисувани множество дребни цветчета лайка.  

2. Руло с цъфнали вишни
Ким споделя, че винаги се е възхищавала на деликатността на тези цветове. За да изпъкват повече бледорозовите цветове на вишната, блатът е направен в пастелен блед син нюанс.  

3. Пиленца от спондж кейк
Всъщност тестото, което използва Ким за всичките си сладкиши, е именно т.нар. спондж кейк. То се характеризира с въздушна мекота и е много леко и пухкаво. Тестото се приготвя от брашно, захар, мед и бакпулвер. 

4. Чийзкейк с хризантеми
Двата блата са разделени от огромно количество крем за чийзкейк. В горната част са изрисувани огромни цветове на хризантеми. 

5. Мини сладкиши с цветя от маслен крем

Старата школа - така Ким нарича техниката за декориране с маслени цветя. Десертите тя шприцова с цветове на мащерка, бял равнец и други полски стръкове.  

6. Чийзкейк без печене
Нещо, в което децата ще се влюбят, защото е с изрисувано симпатично зайче.  

7. Ягодова торта сфера

Ягодите в този десерт са не само нарисувани отвън, но и истински, нарязани на парченца - отвътре. Смесени са с богат крем, който е пълнеж на цялата сфера.