На Островът са останали само трима представители на поконието Z – Берке, Биляна и Ванеса. Затова и съвсем логично Биляна все по-често търси контакт със своята връстничка от лагера на „Нумеролозите“.

В последния епизод на „Островът на 100-те гривни“ Биляна реши да занесе банани в знак на добра воля в „Лагер 1“ и да си поговори с Ванеса.

Нейното добронамерено посещение обаче, породи спор между по-младите и по-възрастните участници в лагера на „Нумеролозите“.

Начинът, по който се изразяват по-младите, и употребата на чуждици в речта силно дразнят най-възрастният в „Лагер 1“ - Виктор Гогов.

Употребата на думи като вайбват, чилват и мууд не просто звучат нелепо за някои от сълагерниците като Вера и Виктор Гогов, но и затрудняват комуникацията между представителите на различните поколения в лагера.

 

„Изказът на повечето от моите сълагерници, които са доста по-млади от мен, е повече от потресаващ. Всяка втора дума в изречението им е англоезична. Не знам защо го правят. Може би защото са млади и четат и пишат повече на английски, работят за чуждестранни корпорации“, коментира Гогов.

„Но за мен е безумно да заместваш богатият български език с някакви елементарни чуждици“, продължи с критиките бившия криминален полицай.

Микробиологожката Вера също зае страната на Гогов по отношение на езика и речта на младите на Островът.

„Защо трябва да се бърза като се говори? Какво? Нямате време да кажете три букви повече“, възмутено попита тя.

Виктор Митов се аргументира, че по този начин те, младит, дават повече информация за по-малко време.

„И оставаш неразбран от аудиторията 35+“ - отвърна Вера на аргумента на малкия Виктор.

„Това е някакво безумие, по този начин заличаваме красивия си и богат език“, възмутено завърши дискусията Виктор Гогов.

Целите епизоди на „Островът на 100-те гривни“ можете да гледате на btvplus.bg.

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK