Кристиан Пижов е стилист на сп. ELLE, който обича да пътува, а това го кара постоянно да сменя стилистиката си и да бъде хамелеон.

Снимка: Димитър Ламбов

Какви са последните горещи тенденции за FALL/WINTER 2016?

Както знаем, топлата вода отдавна е открита, и всичко, което е било модерно преди няколко години, идва отново като тренд. Дълги палта, животински щампи, каре или милитари стил. И ако преди време ви се е струвало нереално да съчетаете флорал с каре или камуфлажна риза с раирана пола, сега всичко това е тренди. Това е и акцентът тази година – различни и нестандартни начини на комбиниране.

A must-have fashion accessory?

Чокърът! 90-те години са основоположниците на този моден аксесоар. Ерата на супермоделите е завладяла всички, а аз нямам нищо против този факт. Upgrade-ът му от пластмасов в кожен (или от камъни) е повече от успешен. Трудно ще бъде изместен от първото си място, тъй като се забелязва силното присъствие на чокърите и в пролетно-летните колекции за 2017.

Каква е твоята дефиниция за днешната мода?

Концептуално и динамично развиваща се. Никога не знаем от какво ще се инспирират модните диктатори и точно това е най-хубавото.

На какво те учи сп. ELLE?

ELLE е институция, от която всеки има какво да научи. Да заобичаш модата и тя да стане част от живота ти определено дължа на списанието, за което работя. Имам си и екип мечта! Работим, творим, смеем се, плачем заедно – те са моето семейство. Обичам ги и се радвам, че животът ме събра точно с тях! Всеки един ме е научил на отговорност, уважение и стил.

Твоят стил влияе ли се от модните тенденции?

Ще излъжа, ако кажа не! Често се случва да си купя нещо, което преди това съм взел за снимки, или го гледам в продължение на месеци в някои шоурум и чинно чакам да го пуснат по магазините, за да се сдобия с него. Обичам да пътувам, а това ме кара постоянно да сменям стилистиката си и да бъда хамелеон.

Какво трябва да има всеки човек в своя гардероб, за да бъде винаги тренди?

Кожено яке, малка Chanel чанта и чифт токчета. Няма нищо по-тренди от класиката! Денимът също е линия, която винаги е и ще бъде модерна.

Снимки: Димитър Ламбов
Грим: Гергана Пащрапанска за Jane Iredale
Коса: Виолета Во Ван / LUXOR club fashion salons за Living Proof
Стил: Станимира Янакиева за PINKO/TOY G/BCBGMAXAZRIA