Линда Еванджелиста дефилира в Седмицата на модата в Ню Йорк, след като дълги години не показваше лицето си публично. Топмоделът доказа, че вече не се страхува да приеме и покаже себе си такава, каквато е. 

След петнадесетгодишна пауза от модната сцена, Линда Еванджелиста направи своята триумфална поява на шоуто на FENDI. Красавицата за пореден път остави феновете впечатлени от красотата и осанката й, въпреки факта, че едва не беше обезобразена след разкрасителна процедура.

 

Припомняме, че преди 6 години моделът се подложи на процедура за замразяване на мазнините, но ефектът се оказа обратен. Очакванията й са били мазнините да изчезнат, обаче поради рядък страничен ефект след процедурата, те не само че се връщат, но се втвърдяват. 

В продължение на 6 години Линда спира публичните си изяви, чувствайки се некомфортно от начина, по който изглежда. В началото на годината, в откровено интервю за списание “People” тя споделя, че повече няма да живее в срам и че не желае да се крие от света.

Още тогава тя застана пред обектива на камерата и показва своите несъвършенства – тялото й е напълно различно, сравнено с това, което някога е било.

 

 

 

 

През юли Линда се появява в нова фотосесия, част от промоционална кампания на FENDI, посветена на 25 години от пускането на първите чанти на марката от вида „багета”.

 

През август Еванджелиста стана корицата на британския “Vogue”.

Там я видяхме такава, каквато я познаваме от златните й години на подиума – зашеметяваща и ослепителна. За да постигнат тази визия обаче, гримьори и стилисти приложиха различни похвати. Лицето й бе опънато със специалана ластична материя. Лепенките правят така, че да повдигнат брадичката и кожата на лицето й.

За фотосесията бяха използвани и различни аксесоари - шалове и шапки. Така голяма част от лицето и шията на Еванджелиста останаха скрити, но тя изглеждаше изсключително шикозно.

Това, което още повече може да ни зарадва сега, е, че на шоуто на FENDI на Седмицата на модата в Ню Йорк, тя направи изненадваща поява - този път дори без намесата на шалове и папки.  Видяхме я уверена и блестяща, каквато винаги е била на модния подиум, редом до Клаудия Шифър и Наоми Кембъл. 

Линда бе облечена с рокля, която й позволява да прикрие тялото си. Трябва да й се признае обаче, че дори поява в този вид е голяма крачка за нея и проява на завидна смелост.

Промененият й външен вид със сигурност й е причинявал дискомфорт. Като топмодел тя беше свикнала да вижда тялото и лицето си в отлична форма. Процедурата и резултатите от нея обаче я караха да вижда в огледалото нещо съвсем различно. 

Решителността на Линда да застане отново под светлините на прожекторите вдъхва кураж на много жени по света, които н приемат телата си и това пречи на нормалния им социален живот и комуникация.

Снимка: иnstagram.com/lindaevangelista/

Нещо повече – със смелостта си Еванджелиста кара и други в нейното положение да осъзнаят, че несъвършенствата им могат само да ги направят още по-силни.

Ние определено заставаме до Еванджелиста и с нетърпение чакаме следващата й изява, а дотогава – не забравяйте, че най-голямата красотата се крие вътре в нас.