Историята на модела Линда Еванджелиста шокира света. Неотдавна тя разкри, че се е подложила на разкрасителна процедура, която се е объркала жестоко и я е оставила обезобразена. Сега обаче Линда се връща в модния бизнес и с малко помощ отново изглежда красива.

Моделът позира за корицата на списание “Vogue“, като за фотосесията кожата на лицето ѝ е опъната с помощта на еластична материя. По този начин лицето ѝ изглежда по-гладко и младо. На снимките обаче се вижда само то.

„Брадичката и врата ми не изглеждат така в реалния живот“, сподели моделът. „И не мога да ходя навсякъде с тиксо и ластици.“

Линда Еванджелиста прекрати публичните си появи, след като страничен ефект от козметична процедура промени външния ѝ вид. В момента тя се учи да живее с новата си визия и да се приема.

„Опитвам се да се обичам такава, каквато съм“, сподели тя. „Още повече, че недостатъците ми са премахнати от тези снимки, така че отново мога да правя това, което обичам да правя.“

Какво се случи на Линда Еванджелиста?

В продължение на 5 години Линда Еванджелиста, считана за един от най-красивите модели на 90-те, не се показваше на публични места, преди да разкрие, че е станала жертва на неуспешна козметична процедура, която я е оставила „обезобразена“.

Процедура за замразяване на мазнини е одобрена от FDA като практика за отслабване, за упорити мазнини. Линда обаче е диагностицирана с рядък страничен ефект, който се случва на 1% от хората. Мазнините се връщат, а впоследствие се втвърдяват. Тогава точно това, което искала да загуби, придобило абсолютен контрол над живота ѝ.

Три месеца след процедурите на Еванджелиста започнала да забелязва издутини в областта на брадичката, бедрата и бюста си. Това били същите места, които всъщност искала да се свият. След това започнало втвърдяване, а накрая местата станали безчувствени. Стига дори до там, че не се храни изобщо, а същевременно прави много упражнения.

През юни 2016 г., отново отива при лекаря си, съблича се, за да огледа тялото й и започва да плаче. Той й поставил диагноза хиперплазия на мастната тъкан (РАН). Лошата новина е, че никакви диети и упражнения нямало да помогнат.