Винаги трябва да бъдем подготвени за непредвидени ситуации. За всеки случай. Сватбите са от тези ситуации, за които се изисква особено голяма подготовка. Всички знаем какво предизвикателство за високите токчета в такъв ден, особено когато се налага да прекараме часове наред на тях и дори да се забавляваме – идва момент, в който е трудно да скрием агонията си.

Ако пък някога сте били шаферка на сватбата на приятелка, знаете, че това автоматично означава двойно повече тичане. Тази седмица ви предлагаме едно нетипично решение: заменете токчетата с... маратонки. И не, няма да ви убеждаваме да си облечете клин и спортен топ вместо рокля. 

#Роклите остават. Ако сте предубедени към идеята да комбинирате официална рокля с маратонки, то можете да се спрете на дълга рокля, която ще скрие обувките. Миди дължините с втален силует издължават фигурата, придават допълнителна елегантност, а в съчетание със спортни обувки, ще се получи леко неглижиране на цялостния ви вид. Късите рокли също са напълно подходящи. Изборът между кройки и дължини е според предпочитанията, фигурата ви и дрескода на сватбата. Що се отнася до цветове и десени, има само едно правило: оставете дългите бели рокли за личния ви сватбен ден.

#Идва ред на същественото – маратонките. Днес техните модели и цветове са толкова разнообразни, че те съвсем успешно се превръщат в акцент на визията. Ако се осмелите да ги приложите в шаферския си аутфит (а ние от личен опит ви съветваме да го направите), добре е все пак да не използвате протърканите си от тичане неонови маратонки, а да изберете изчистен модел с по-елегантен силует. Цветовете са по ваш избор и трябва да бъдат съобразени с роклята, за да се получи изчистено и стилни смесване на стиловете.

#Аксесоарите са най-специфичната част от тази визия. Ако се спрете на ярка рокля, то изберете клъч в цвят nude. Цялостно семплата визия предразполага и към комбиниране с любимите ни масивни колиета за допълнителен акцент. 

Не се страхувайте да експериментирате. Шаферките имат важна роля в този важен за булката ден – ще бъдете активни през целия ден, затова комфортът ви е от съществено значение. Погрижете се за него, за да успеете да бъдете от помощ на булката, а междувременно и да се забавлявате.