На 1 юни цяла Йордания празнува сватбата на престолонаследника принц Хюсеин, който се ожени за красивата архитектка Раджуа. Изненадващо за церемонията пристигнаха принцът и принцесата на Уелс – Кейт и Уилям. След булката и нейните 2 сватбени рокли, най-обсъжданата дама на сватбата бе несъмнено Кейт Мидълтън. С ефирна рокля в цвят пепел от рози, с дълги ръкави и сложни, но много ефектни детайли, тя със сигурност не остана незабелязана.

 

Тоалетът е дело на Elie Saab и е от есенната колекция 2017 на ливанския дизайнер. В случая на Кейт той е по поръчка, защото се наложили някои корекции, за да може роклята да стане подходяща за принцеса.

Снимка: Getty/Instagram

Оригиналната рокля включва големи участъци с прозрачен плат – както около деколтето, така и в долната част. Моделът несъмнено е интересен, но изключително неподходящ за сватба, а и за кралска особа като Кейт Мидълтън.

Снимка: Getty/Instagram

Принцесата на Уелс винаги е елегантна и изискана, когато облича дрехи на световни имена в модата. Често те обаче не отговарят на стандартите на кралския дрескод, който изключва прекалено късите поли, дълбоките деколтета, големи цепки и прозрачни материи, които разкриват прекалено много.

Кейт си има свой трик, с който винаги успява да приспособи тоалетите от модните подиуми за своите изяви – често биват добавяни допълнителни елементи или пък закривани голи участъци, така че принцесата да бъде изтънчена, но не и разголена.

Корекциите невинаги са големи, но достатъчни, за да пригодят всяко модно произведение в подходящ тоалет за кралска особа. През 2021 на премиерата на новия филм за Джеймс Бонд Кейт беше облечена в рокля от любим дизайнер – Jenny Packham. Тоалетът е претърпял съвсем лека трансформация, като деколтето е затворено по обясними причини.

Снимка: Getty/InstagramЕто и още един пример как принцесата на Уелс оставя своя собствен отпечатък и стил върху всяка дреха в гардероба си – една червена рокля Alessandra Rich, на която е добавена огромна панделка като акцент, която да прикрие деколтето.

Снимка: Getty/Instagram

Вижте във видеото коя е жената, която притежава цели 250 рокли на Кейт Мидълтън: