Най-чаканата кралска сватба за годината вече е факт. На пищна церемония престолонаследникът на Йордания принц Хюсеин се ожени за своята избраница – архитектката от Саудитска Арабия Раджуа ал Саиф.

Сватбата се състоя в двореца Захран в йорданската столица Аман, където присъстваха 140 гости – приятели и близки на младоженците, както и членове на кралски фамилии от целия свят. На ислямската брачна церемония, известна като "катб ктаб", изненадващо се появиха и принцът и принцесата на Уелс – Уилям и Кейт. Сред другите видни гости бяха и датските принц Фредерик и принцеса Мери и холандските крал Вилем-Александър, кралица Максима и принцеса Катарина-Амалия.

29-годишната Раджуа ал Саиф, която получи титлата принцеса след сватбата си с принц Хюсеин, блестеше в цялото си великолепие в рокля на Elie Saab, направена по поръчка. Силуетът на тоалета беше втален с асиметрично деколте, а към талията й беше прикрепен дълъг бродиран шлейф. Другите елементи от тоалета бяха воал от тюл, тиара, обеци и един изненадващ факт – обувките не бяха на токчета, а равни и удобни.

Красивата булка беше отведена до олтара от брата на принц Хюсеин – 18-годишния принц Хашем. След като си казаха „Да“, 28-годишният принц Хюсеин и 29-годишната Раджуа получиха поздравления за сватбата си и направиха церемониално шествие из улиците на Аман, за да се отправят към двореца Al Husseiniya, където ги очакваха 1700 гости, с които да отпразнуват своя съюз.

За сватбеното тържество принцеса Раджуа облече втора булчинска рокля, която беше с разкрояващ се надолу силует и множество цветни елементи, които придадоха на тоалета 3Д ефект. Като допълнение към аутфита принцесата беше добавила бели ръкавици, тиара и обеци.

Младоженците разрязаха внушителна 7-етажна торта, която заемаше почетно място на приема, поставена на голяма мраморна маса. Красивият сладкиш беше украсен с ядливи цветя в различни нюанси на синьото. Цветът им не е случаен – сините цветове символизират доверие и романтика, която да продължава във времето.