Ако 2022-а беше годината на годежите, то съвсем очаквано през тази искаме да видим всички годеници, заявяващи своето категорично „Да“ пред олтара. Кралският двор в Йордания е рекордьор с цели 4 сватби през 2023 г., като първата от тях вече е факт. Затаили сме дъх, защото несъмнено ни предстоят тържества като в приказките, неповторими рокли на известни дизайнери, скъпоценни тиари, хиляди гости и многоетажни торти.

Принцеса Иман от Йордания и Александър Термиотис

За първата голяма кралска сватба тази година вече ви разказахме . На пищна церемония принцеса Иман от Йордания се омъжи за Джамил Александър Термиотис. 26-годишната дъщеря на кралица Рания и крал Абдула II каза своето „Да“ на 28-годишния финансист в неделя, 12 март. За своя специален ден Иман бе избрала страхотен изчистен модел сватбена рокля на Диор с дантелени маншети, които кореспондираха по прекрасен начин на деколтето на тоалета. Аксесоарите включваха, разбира се, диамантена тиара, която е била на нейната баба принцеса Муна Ал Хюсеин, майка на крал Абдула, както и дълъг воал, който бе обсипан с цветя. Любопитен детайл от тържеството бе и огромната 7-етажна торта.

 


Лейди Амелия Спенсър и Грег Малет

На 20 юли 2020 година лейди Амелия Спенсър се сгоди за дългогодишния си приятел Грег Малет след романтично предложение, направено в Южна Африка. 30-годишната красавица, която е племенница на покойната принцеса Даяна и първа братовчедка на Уилям и Хенри, среща своя годеник, който се занимава с недвижими имоти, докато двамата учат в Университета на Кейп Таун. Заедно са от цели 11 години. Макар двойката да пази плановете за сватбата далеч от медийното пространство, 32-годишният Грег намекна, че големият ден ще е през март 2023 година. Очакваме го с нетърпение, още повече след невероятната сватба на по-голямата й сестра Кити в Рим.


Принцеса Александра от Люксембург и Николас Багори

31-годишната принцеса Александра от Люксембург е шеста по ред за наследяване на трона. Освен че е активно работеща кралска особа, тя е и професионален лингвист. През ноември 2022-а кралското семейство обяви, че принцесата е приела предложението на приятеля си Николас Багори да се омъжи за него. 33-годишният бъдещ младоженец е израснал във Франция и е учил политически науки, като в момента се занимава с културни и социални проекти. Сватбата ще бъде през април месец с цели 2 церемонии – на 22 април ще се състои гражданската церемония в кметството на град Люксембург, а религиозният ритуал ще се отпразнува на 29 април.

Принц Хюсеин от Йордания и Раджуа Ал-Саиф

През лятото на 2022 година кралица Рания изненадващо обяви годежа на по-големия си син принц Хюсеин с красивата Раджуа Ал-Саиф само месец след като стана ясно, че една от дъщерите й също ще се омъжва през 2023-а. 28-годишният бъдещ крал на Йордания и неговата годеница ще кажат своето „Да“ на 1 юни тази година. ПРинц Хюсеин е капитан от въоръжените сили на Йордания, възпитаник на Кралската военна академия Сандхърст в Англия и университета Джорджтаун във Вашингтон, окръг Колумбия. Годеницата му е най-малката дъщеря на саудитския бизнесмен Халид бин Мусаед бин Саиф бин Абдулазиз Ал-Саиф. Учила е в Ню Йорк и Лос Анджелис.


Принц Лудвиг от Бавария и Софи-Александра Евекинк

Още една кралска особа, която се очаква да се ожени тази година е принц Лудвиг Баварски. През август миналата година той обяви годежа си със студентката по криминология в Оксфорд Софи-Александра Евекинк. 40-годишният Лудвиг е най-големият син на принц Луитполд и пра-правнук на последния крал на Бавария Лудвиг III, докато Софи е родена в Сингапур в холандско-канадско семейство. Точна дата за сватбата няма, но слуховете, че двамата ще се женят съвсем скоро се засилиха, след като принц Луитполд заявява пред германския вестник „Билд“, че се надява двойката „Скоро да създаде семейство“, добавяйки „Лудвиг направи добър избор. Бъдещата ми снаха е много интелигентна и образована жена.“

Талал и Абдул Ел-Салех - племенниците на йорданския крал Абдула II

Определено можем да кажем, че 2023-а е годината на сватбите в кралското семейство на Йордания. Племенникът на Крал Абдула II – Талал Ел-Салех обяви годежа си с Дана през ноември миналата година. Братът на Талал – Абдул, също се сгоди. Датите на двете сватби все още не са известни, но имайки предвид, че времевият прозорец от обявяването на годежа до сватбата не е повече от година, то те се очаква да се случат най-късно в края на есента.


Принцеса Марта от Норвегия и Дурек Верет

В средата на миналата година кралският двор в Норвегия обяви годежа на 50-годишната принцеса Марта Луиз. Избраникът на дъщерята на норвежкия крал е американецът Дурек Верет, по-известен в социалните мрежи като Шаман Дурек. Той е „духовен водач и надарен лечител“ от Лос Анджелис, чиито последователи включват знаменитости като Гуинет Полтроу, Нина Добрев и Джеймс Ван Дер Бик. Марта Луиз, която е четвърта по ред за норвежкия трон, има връзка с него от 2019 година. В изявление, публикувано от кралското семейство, крал Харалд и съпругата му кралица Соня обявиха годежа и казаха, че им желаят всичко най-добро за бъдещето. Точна дата за сватбата няма, но очакванията са това да се случи тази година.