Още една кралска особа се присъедини в отбора на женените. През уикенда принц Лудвиг Хайнрих Баварски се ожени за своята любима – 34-годишната студентка по криминология в Оксфорд - Софи-Александра Евекинк.

40-годишният Лудвиг е най-големият син на принц Луитполд и пра-правнук на последния крал на Бавария Лудвиг III, докато Софи е родена в Сингапур в холандско-канадско семейство.

Снимка: Getty Images

Двамата си казаха „да“ на религиозна церемония в Театинската църква в Мюнхен в събота, 20 май.

След сватбата на двойката се състоя и прием, организиран от братовчеда на принц Лудвиг - херцог Франц Баварски в красивия дворец Нимфенбург.

Булката блестеше в нежна сватбена рокля на ливанската дизайнерка Reem Acra, която била ушита на място. Дългият и шармантен воал пък е проектиран от украинската марка WONA. Букетът й беше направен изцяло от нежни момини сълзи.

Снимка: Getty Images

Малките шафери и шаферки носеха дрехи, вдъхновени от традиционните стилове и цветове на Бавария, дело на местна дизайнерка.

Лудвиг и Софи обявиха годежа си през август месец миналата година. Тогава принц Луитполд, бащата на младоженеца, коментира:

„Лудвиг направи добър избор. Бъдещата ми снаха е много интелигентна и образована жена.“

 

Снимка: Getty Images


Софи има двойно гражданство - холандско и канадско. Работила за Организацията на обединените нации по въпросите на здравеопазването и правата на човека в Женева, Швейцария, и за Организацията на обединените нации в Ню Йорк, а в момента подготвя докторската си дисертация в Юридическия факултет на Оксфордския университет.

Лудвиг е завършила право в Гьотинген, Германия, като е специализирал в областта на правата на човека и международното хуманитарно право. От 2011 г. е член на управителния съвет на Сдружението за помощ в Нимфенбург. През последното десетилетие Лудвиг прекарва голяма част от времето си в селските райони на Кения, където основава няколко организации с нестопанска цел. По молба на херцог Франц Баварски той изпълнява и представителни и почетни задачи в Бавария.

Вижте във видеото как се случва една фермерска сватба: