Цветът на безсмъртието, живота и природата, на изобилието, прераждането и вселената, изумруденозеленото е един от най-магическите, изискани и елегантни цветове в палитрата.

Не е случайно, че зелените очи са обект на обожание, нито че толкова обичаме пролетта - когато всичко наоколо е в зелено.

Снимка: mariamsalat.com, lookbook.nu


Изумуруденозеленото веднага добавя класа и вдъхва увереност на всяка жена, която следи модните тенденции. Освен това веднага се забелязва и оставя трайно добро впечатление.

Ние се запитахме как бихме вмъкнали този цвят в гардероба си и открихме толкова много удачни и вълнуващи варианти, че вече нямаме търпение да ги пробваме.

Предимството на този цвят е, че може да се носи от момичета с тен или без, с всякакъв цвят на очите и без значение дали предпочитат да са по-елегантно облечени или се ориентират към по-небрежния и дори спортен стил на обличане. Освен това се комбинира чудесно с всякакви морски нюнаси, каквито вероятно вече имате в гардероба си.

Е, готови ли сте да заблестите като божествено бижу сред тълпата смъртни? 

Изумуруденозелено от глава до пети

Най-добрият начин да изпъкнете е да се облечете в изумруденозелено от горе до долу. Рокля, туника, пола със сако или къси панталонки с тениска, срязани панталони и светла шифонена блуза - всичко това ще изглежда чудесно в един цвят. Можете да добавите и зелени аксесоари - ярко изумрудени обувки на токчета или пантофки, чантичка, големи очила или шапка с широка периферия, дори бляскави обеци. Всички гореизоброени са особено подходящи за червенокосите красавици, но също и за брюнетките. Съветът към блондинките е да балансират изумруденозеленото с неутрални тонове - кремаво, черно или бяло, за да създадат контраст с цвета на косата си.

  • Мисъл на деня от Лайбниц
  • Толкова много рецепти, толкова гладка кожа!
  • Благоуханни ванички за уморените ни ходила
  • Защото зеленото смути е толкова добра идея
  • Йога на плажа с Нина Добрев
  • Как да превърнем фикуса в красиво дърво
  • Полезното кедрово дърво
  • Зелените шейкове
  • Плодът киви - богат на витамин С
  • "Да" на изумруденозеленото - част 2


В смели цветови комбинации

Изумруденозеленото изглежда страхотно в комбинация с почти всеки друг цвят. Хармонично е с нюнаси от противоположния цветови спектър. Най-впечатляващо е да го съчетаете с лилаво, червено или оранжево. Във всички случаи символичният блясък на изумруденозеленото създава усещане за чистота, енергия и свежест - страхотно допълнение към всеки тоалет. Например? Облечете изумрудена рокля и добавете червени аксесоари, ще се удивите колко смело и въпреки това красиво ще изглеждате.

Пробвайте също и немислимата комбинация между изумруденозелено и златно - зелена рокля с нежни златни сандали с каишки? Защо не! Симпатично е и с неутрални тонове - черно, бяло, кафяво, карамел, бежово, сиво, телесни цветове, но също и с бургунди, яркосиньо, жълто, металик или пастелни нюанси.

Снимки: mariamsalat.com, lookbook.nu

За истинската лейди - в комбинация с бежово

Изумруденозелено с бежово (а също и с млечно бяло и светло сиво) е чиста и наистина успокояваща комбинация. Например - къси панталонки в изумрудено с бяла блуза от лека материя, тънък кафяв колан и боти в цвят карамел, е зашеметяващо добър избор. Пробвайте.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos


Друг вариант е да се спрете на широки зелени панталони с блуза в кремаво, кафява чанта, черни обувки и зелена шапка. Не забравяйте изумрудените обеци и сакото, а защо не и якето в бежово. Може би пък предпочитате жилетка? Идеята не е никак лоша. Блузата може да е в едноцветна или с принт деликатни "полка" точки. Този тоалет е наистина страхотен избор и за офиса.

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Добра идея е и изумруденозелената рокля в комбинация с бежови аксесоари - обувки, очила, шапки и бижута. Чантата ви може да е освен бежова, също и зелена. Обувките в този неутрален нюанс добавят нежно усещане за изисканост.

За мечтателки: изумруденозелено и синьо

Това е мека и лека комбинация, която е като глътка свеж летен въздух в маранята на сивия град. Изберете някоя секси рокличка в изумруденозелено и добавете светло синя чанта, сини гривни и зелени обувки на токчета. Този тоалет е идеален за романтична среща или за коктейл.

Очаквайте продължение.