След като вече изяснихме причините, поради които изумруденозеленото е магическата съставка, с която ще изглеждаме страхотно през топлите месеци, ето още няколко предложения за готини и актуални комбинации:

Цветна градина: в комбинация с розово

Не е ново, че природата е най-добрият дизайнер и никога не греши. Огледайте се за вдъхновение от цветята и растенията - ярките цветове винаги изглеждат страхотно в комбинация с изумруденозелени стебла. Това си е направо кралска комбинация. От бледо до яркорозово, този бонбонен цвят е страхотен в комбинация с изумруденозеленото. 

Пробвайте например с романтична блуза с принт на цветя и я съчетайте със сини дънки и чанта в изумруденозелено.

Какво ще кажете за пурпурна пола, изумруденозелена чанта в комбинация с пастелни тонове? Съчетанието от млечнолилава блуза, ярка пола и изумруденозелен клъч също не е за изпускане. Играйте си с флоралните принтове, разнообразни нюанси на розовото и изумруденозелено и ще спечелите.

Можете да заложите на розово или зелено, когато избирате обувките, чантата и аксесоарите си. Не е задължително да са в един цвят. Например - не е грешка да сложите светлорозови обувки и да нарамите зелена чанта.

Снимки: mariamsalat.com, lookbook.nu

Скромно: заложете на аксесоарите

Ако не обичате да изпъквате и предпочитате дрехите ви да са в по-неутрални багри, все пак можете да се възползвате от изумруденозелената тенденция. Просто заложете на аксесоари в този цвят. Например - черна рокля с изумрудени обувки, обеци и гривни, в комбинация със златен клъч е повече от чудесна идея! Дали сте в сиво, черно, кремаво, бежово или кафяво - изумруденозеленето е винаги чудесен завършек на визията ви.

Грим и бижута в изумруденозелено

Снимки: mariamsalat.com, lookbook.nu


Без грим, усещането за цялостната визия на една жена е, че липсва нещо важно. Изумруденозеленото е толкова богато и ярко, че веднага подчертава всеки неутрален грим. Това е причината да е важно да използвате основа за ноктите и лицето. Светлозелените сенки са супер добра идея, когато сте облечени в изумруденозелено. Ако говорим за маникюр - изберете зелено, червено или черно.

Ако изумруденозеленият ви тоалет е допълнен от златни аксесоари, потърсете златен лак и грим - за още по-луксозен и весел ефект. Не се пазете от яркочервеното червило и червените бижута - например огърлица в този цвят, гривна и обеци в коралов цвят.

Ако държите на модните тенденции - много са актуални изумруденозелените кичури. За да не съсипете косата си, просто използвайте временна боя.