През 2019 г. британката Лора Троуър вижда на витрината на благотворителен магазин на британския Червен кръст мечтаната от нея булчинска рокля. Пробва я и се разплаква от щастие, защото дрехата се оказва „перфектна“ по размери, а е първата сватбена рокля, която лондончанката облича. Удовлетворението от покупката е още по-голямо и заради факта, че парите й ще се използват за закупуването на инвалидни колички.

Всъщност интересните емоции около роклята тепърва започват. Лора намира прикрепена към дрехата бележка, написана от първата собственичка на роклята – Фран. Жената е оставила свои контакти с молба следващата булка да й изпрати снимки от щастливия ден.

Снимка: British Red Cross

Лора изпраща снимки от сватбата си и така се запознава с Фран. Заражда се приятелство и двете жени си споделят снимки и вълнения от своите сватбени дни.

„Не очаквах някой да ми пише. Зарадвах се, когато видях, че някой друг е бил щастлив с моята рокля“ – споделя Фран пред изданието „Мирър“.

Снимка: British Red Cross

Лора решава да продължи традицията и вече е оставила роклята в същия магазин във Форест Хил, Южен Лондон, откъдето я е купила. Разбира се, с бележка, чрез която моли следващата собственичка също да изпрати снимки от сватбата си.

Снимка: British Red Cross

Фран е купила роклята през 2017 г. от магазин в Камдън за 1700 евро. В момента тя се продава в благотворителния магазин на британския Червен кръст за десет пъти по-малка сума, но пък с голяма история!