Притеснявате ли се от телесната си миризма? Ако дезодорантът не е достатъчен, за да спре неприятния аромат на тялото ви, това боди с вградени бактерии може да помогне.

Става дума за бледосивия модел с футуристичен дизайн "Skin II", който - благодарение на вградените живи бактерии в него - може да помогне в борбата с неприятните миризми, които могат да бъдат голям проблем.

"Бодито с дълги ръкави съдържа полезни пробиотични бактерии, намаляващи миризмата на телесна миризма", заявява дизайнерката Роузи Броудхед.

"Не потта върху тялото ви причинява миризмата на тялото, а бактериите. Така че ние включихме полезни бактерии в текстила, за да дадем възможност за създаване на здравословен микробиом, който да помогне да се намали миризмата на тялото", допълва Броудхед.

"Тази промяна в микробиома върху кожата е свързана с намаляване на телесната миризма, насърчаване на обновяването на клетките и наистина е добра за имунната система на кожата", пояснява тя.

Броудхед разработи бодито като част от следдипломната си степен в Лондонския университет по изкуствата Central Saint Martins.

За да разработи "Skin II", тя работи съвместно с белгийския микробиолог Крис Калеуерт от университета в Гент, предоставил й полезните пробиотични бактерии, които обикновено се срещат върху кожата.

Двамата планират да комерсиализират модела "Skin II", като Броудхед се надява да създаде гама от спортни дрехи по същата технология с вградени живи бактерии. 

Устойчивостта на бодито е друго от неговите предимства, тъй като намаляването на миризмата на тялото намалява необходимостта от прекалено честото пране на бодито. Тестовете показват, че бактериите в бодито са в състояние да оцелеят при пране от 30 градуса по Целзий.

Бихте ли носили боди с живи бактерии? Вижте повече в следващото видео: