Лили Гелева е едно от цветните лица на театралната и музикалната сцена. А по време на пандемията я чухме и в новото й амплоа - като автор и водещ на подкаста "Свободно падане".

"Много ми е трудно това с представянето", казва в началото на участието си в "Малки разговори" с Ladyzone. 

"Напоследък ми се иска да вярвам, че човек е много повече от нещата, които нарежда след "аз съм", обобщава тя.

Скок с парашут е вдъхновението на името на подкаста й "Свободно падане".

"Той до голяма степен е нещо като дневник", казва Лили за подкаста си. "Когато се готвя за епизода, аз търся какво ми харесва, какво ме вдъхновява в момента. Дори да не е много конкретно какво точно ще бъде, темата ми се избистря в седмицата преди епизода."

"Наслаждавам се на самото падане, без да ме интересува къде ще кацна!"

И не е ли това най-важното - и за летенето, и за живота, и в любовта?

А от любов Лили Гелева определено разбира (доколкото любовта е за разбиране). От няколко месеца тя е майка и не заменя ценните моменти със сина си, дори заради театъра. Успяваме да я измъкнем за съвсем кратко за този раговор, но веднага след него отивада кърми. 

Снимка: Евгений Милов

А любовта в другото й измерение се изразява в думите, които казва за мъжа до себе си:

"Христо е прекрасен. Познаваме се много преди да се разпознаем като хора, които се обичат. Репетирали сме в не едно и две места. В един момент се видяхме като други хора и пламна любов. Случи се! Аз много му се възхищавам. Той  прекрасен баща. Мога само хубави неща да говоря за него!"

Февруари месец посвещаваме основно на любовта към себе си в месечната тема "Обичай се".

Снимка: Евгений Милов

Какво е за Лили Гелева щастието, кой е Годо и коее най-красивото нещо, което човек може да създаде според нея - гледайте във видео подкаста.