"Айде да започваме!", "Айде, тръгвай вече!", "Айде, честито!" - замисляли ли сте се колко често използваме тази съкратена форма на междуметието в ежедневието си? Най-вероятно не! Но всъщност това е една от често използваните думи, която призовава към действие и се ползва по най-различни поводи. Преди много време, група приятели седят на маса и решават, че "айде" е най-подходящото име за техния YouTube канал.

Снимка: Евгений Милов

Гост в подкаста "Малки разговори" е Ивайло Драгиев - 50% от 'Айде БГ. Нежната му половинка - Християна, остава вкъщи, защото е бременна. Хубавата новина двойката сподели съвсем скоро със своите над 800 000 последователи в YouTube. Лека бременност, много щастие и 'айде всичко да ви е наред - пожелаваме ние. 

'Айде БГ ще бъдат специални гости на Aniventure Comic Con 2024 - най-големият български фестивал, посветен на аниме, манга, азиатска култура, западно кино и телевизия, гейминг и комикси. Тази година събитието ще се проведе на 6 и 7 юли в Интер Експо Център в София. Гостите са актьори, художници, косплей звезди и инфлуенсъри и много други. Ако сте фенове на анимета, комикси и гейминг, този фестивал е точно за вас! Уикендът обещава да е горещ, а там не само ще е прохладно, но и много интересно.

Гледайте подкаста във видеото.
Последвайте ни в нашия YouTube канал.
Или ни слушайте в Spotify.

"Там възрастни хора като мен, се чувстват на 16. И е направо велико! Като машина на времето, но по-готино!"

Много ютюбъри правят годишните си срещи с фенове на Comic Con, защото мястото е изключително подходящо и всичко е изпипано. Самият Ивайло обещава да обикаля по различните панели и "да досажда" на всички. Включително по местата за отдих. Именно там миналата година среща Ивет Лалова, на която е "брутален" фен. Какво се случва на тази среща - гледайте във видеото. 

В типично негов стил, ако трябва да запише видео със заглавие "Топ 3 факта, които Comic Con не иска да знаете", вече е готов с идеите. На първо място ще сподели колко много труд е положен за събитието, който остава невидим и малко зад завесите. Любимо на ивайло обаче е именно да наднича зад завесите. 

НИКОГА НЕ ПОКАЗВАЙТЕ КОЗА НА ИВАЙЛО!

В началото на 'Айде БГ е забавлението. Двама души снимат смешни видеа и имат само бегла представа какво искат да правят. Смехът и естествените реакции остават сякаш тяхна запазена марка. Снимат класации с любопитни факти, оценяват различни продукти, като гироси например. Затова ние го предизвикахме с експеримент, в който да оцени 3 вида хляб и 3 вида шарена сол. Содена питка или фермерски хляб - цялото забавление гледайте във видеото. 

Често 'Айде БГ се изненадват и със смели и смешни предизвикателства. Едно от тях е - да не се разсмееш, ако гледаш смешни видеа. Никакъв шанс за Ивайло, ако във видеото има коза. 

"Обожавам кози, но не мога да спра да се смея, когато ги видя! От малък съм така, още от селото на дядо ми. Като почне да ми мека в лицето и просто припадам от смях. Не издържам! Овцата е доста по-скучна, по-басова! Козата е много забавна. Това е обсесия. Ще си направя татус "коза". 

КАК СЕ ПОСТИГАТ 800 000 ПОСЛЕДОВАТЕЛИ В YOUTUBE?

Всеки, който снима и качва видеа в YouTube, може да се нарече ютюбър. Но за повечето това остава само хоби. Ивайло и Християна обаче са го превърнали в професия. Имат собствен мърч и не спират да се забавляват.

"За първите 100 000 нямам никаква представа! Една сутрин се събудих и те бяха толкова. Случи се за около 8 месеца. За хобито даваш пари, от професията изкарваш пари!"

Снимка: Евгений Милов

Никога обаче не би направил нещо подвеждащо само за да събере кликове. Опитва се винаги да има нещо полезно във видеата, които снимат, и си имат собствени критици. Защо е важно мнението на майка му и на племенниците му - вижте във видеото. 

"ИЗБИРАМ ТЕБ, ХРИСТИЯНА!" И ПО ЕДНА РОЗА ВСЕКИ ДЕН