Снимките на новия филм за един от най-популярните комиксови супергерои започна в началото на годината, но плановете на създателите му се провалиха, когато през март избухна пандемията от COVID-19, която направи работата по новите филми невъзможна. Сега всичко започва бавно да се връща към нормалното и екипът на „Батман“ се готви да поднови снимките за филма, чиято премиерна дата беше преместена за 1 октомври 2021 г. Една от актрисите, които очакват възобновяването на процеса с най-голямо нетърпение е 31-годишната Зоуи Кравиц, която ще изпълни ролята на Жената котка. Тя обаче не може да не се притеснява за здравето си.

През цялото време някой докосва лицето или тялото ти“, обясни опасенията си тя. „Трябва ми помощ да вляза в костюма, не мога да го направя сама. Всъщност в този филм ме докосват повече пъти, отколкото в който и да е преди това, заради бойните сцени.

Снимка: Getty Images

Въпреки това актрисата всеки ден се събужда с мисълта, че може това да е денят, в който ще ѝ кажат, че е време да се върне на снимачната площадка. За нея ролята е много важна, защото тя е едва втората чернокожа жена, която облича котешкия костюм. Първата беше Холи Бери в кинопровала „Жената котка“ от 2004 г. Преди нея костюмът е носен от кинолегенди като Мишел Пфайфър и наградената с „Оскар“ Ан Хатъуей.

Очаква се филмът да е по-нестандартен поглед към вселената на Батман и по никакъв начин да не е свързан с поредицата „Лигата на справедливостта“, в която Батман е един от главните персонажи, заедно със Супермен.

Във филма на режисьора Мат Рийвс ще участват още Робърт Патинсън (Едуард Кълън от „Здрач“) като Батман и Анди Съркис (Ам-Гъл от „Властелинът на пръстените“) като иконома Алфред. Най-голямата изненада в актьорския състав е Колин Фарел, който ще изиграе ролята на Пингвина.