Британският принц Джордж, който е трети по реда за онаследяване на трона, и по-малките му брат и сестра се включиха в рядък видеозапис, задавайки въпроси на Дейвид Атънбъро за изчезването на видовете, паяците и любимите животни на британски естественик и популяризатор на естествознанието.

Седемгодишният Джордж, петгодишната Шарлот и двугодишният Луи, чиито гласове рядко се чуват публично, зададоха на 94-годишния бивш главен директор на БиБиСи 2 и програмен директор на БиБиСи въпроси за природата, като кадрите бяха записани и разпространени от двореца Кенсингтън.

Изглежда, че трите деца на принц Уилям ще последват стъпките на баща си и дядо им принц Чарлз, покрепяйки екологични каузи.

От кадрите виждаме принц Джордж да казва: "Здравейте, Дейвид Атънбъро, кое смятате, че ще е следващото животно, което ще изчезне?".

Докато сестра му Шарлот разкрива, че харесва паяци. "И вие ли харесвате паяци?", пита тя Атънбъро. На което то отговори положително, както и че хората няма защо да се страхуват толкова от тях.

Принц Луи от своя страна попита британския естественик: "Какво животно харесвате?". Вижте целия разговор от видеото в Инстаграм профила на двореца Кенсингтън.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, принц Джордж и принцеса Шарлот
Снимка: Getty Images

Миналия месец Атънбъро гостува в градините на двореца Кенсингтън, присъединявайки се към кралското семейство, за да гледат прожекция на своя филм "Дейвид Атънбъро: Живот на нашата планета".

За да отпразнува повода, популярният естественик даде на принц Джордж вкаменен зъб от праисторическа акула.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и принц Джордж
Снимка: Getty Images

Подаръкът предизвика спорове, след като Малта, където Атънбъро откри фосила, първоначално поиска той да бъде върнат, преди от страната да кажат, че принцът може да го запази.