Актьорът Арнолд Шварценегер, който е най-известен с ролята на роботите модел T-800 в поредицата „Терминатор“ и журналистката Мария Шрайвър сключват брак през 1986 г. и остават заедно до 2011 г., когато съпругата му прави неприятно откритие – Шварценегер има незаконен син от жена, която е работила в дома им в продължение на години. Това слага край на брака им, но и начало на отношенията между Арнолд Шварценегер и сина му Джоузеф Баена.

Снимка: instagram.com/projoe2

Тази седмица Баена, който е тръгнал по стъпките на баща си като актьор, поздрави майка си за рождения ѝ ден и сподели снимки на жената, която стана причината за края на брака на Арнолд Шварценегер.

Снимка: instagram.com/projoe2

„Честит рожден ден на най-красивата и важна жена в живота ми“, написа 24-годишният Джоузеф Баена и сподели снимка на майка си в Инстаграм. „Мамо, ти ме вдъхновяваш, мотивираш и насърчаваш всеки ден да съм успешен и да следвам мечтите си. Обичам те завинаги.“

Снимка: instagram.com/projoe2

Милдред Баена, майката на Джоузеф, никога не му е казала, че може да е син на звездата от „Терминатор“, преди самият Шварценегер да започне да забелязва приликата си с момчето. Това е станало около осмата му година, като по това време майка му е продължавала да работи в дома на семейство Шварценегер. Въпреки това актьорът е опитал да запази изневярата си в тайна, което е станало все по-трудно с всяка следваща година. През 2011 г. съпругата на Арнолд също забелязва приликата и научава истината. Това слага край на брака им.

След като истината излиза наяве, Шварценегер може да започне да прекарва повече време с извънбрачното си дете. Това обаче не става веднага.

Снимка: instagram.com/projoe2

„Трябва да отбележа, че отношенията с баща ми ни отнеха доста време“, разказа Джоузеф през януари. „Мина известно време, преди да започна да се шегувам с него и да можем да разговаряме за всичко.“

Младежът обаче не желае да взема името на баща си. Той продължава да носи фамилията Баена, която получава от мъжа, за когото майка му е била омъжена, когато момчето се ражда.

Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър
Снимка: Getty Images

Въпреки че Шварценегер и Мария Шрайвър се разделиха преди повече от 10 години, двамата окончателно приключиха с развода си едва в края на 2021 г., като причината за забавянето е трудното разделяне на имуществото им. Твърди се, че актьорът и Мария Шрайвър, които имат 4 деца, са разделили парите дома си приблизително по равно. Звездата от "Терминатор" по-рано определи раздялата им като най-големия си "провал". Той призна, че разводът им е изцяло по негова вина.