Спорът стъргана или нарязана да е краставица за таратора е почти толкова сериозен, колкото яйцето или кокошката е първо. Ето как го решава Виолина Маринова, един от участниците в MasterChef.

"Първият таратор, който направих на мъжа си, беше с настъргани краставици. Беше шокиран от този факт... Кой правел така таратор, да стърже краставицата?! Ами кой - майка ми. Така съм яла, така знам! То пък голям проблем... но истината е, че и на мен по ми харесва, когато краставицата е на кубчета"

Това лято обаче тя изненадва с нова рецепта на тема таратор - като добавя и царевица.

"Сега с тази царевица направо го застрелях, ама аз участвам в @masterchefbg и мога да си правя каквото искам", с чувство за хумор споделя тя в Инстаграма си.

Битката в обичаното кулинарно шоу по bTV навлиза в своята финална фаза. От 13 септември, всяка неделя от 20 часа, всеки един от 10 топ хоби-готвачи е готов да действа все по-решително в стремежа си да грабне престижната титла MasterChef и мечтаната награда от 100 000 лева. Във финалния кулинарен сблъсък авторитетното жури в състав chef Силвена Роу, chef Андре Токев и chef Петър Михалчев избра да вземат участие – носителите на златна престилка Димитър Тончев и Куин Чан, Виолина Маринова, Красимир Низамов, Елени Александрова, Ивайло Спасов, Петя Карабойчева, Николай Маджаров – Файчето, Неда Соколовска и Добромир Ганчев – Добата. Пътя на всеки един от тях до топ 10 можете да видите тук.

Виолина е смела в кулинарните си интерпретации и обича да експериментира. Пълна импровизация нарича близалката от сирена с авокадо, която приготвя. За да го си я направите и вие, са ви нужни:

едно добре узряло авокадо
3 бр. сурови розички броколи
1/2 краставица на дребни кубчета (без сърцевината)
1 скилидка чесън
сол
лимонов сок
веган крема сирене, веган сирене
лют пипер
зехтин

Авокадото се намачкава, а броколито се блендира, за да стане на трохички. Сирената се смесват с подправките и от тях се прави топче като близалка. Тя се поръсва с трохички броколи.