Миналата година България беше представена на конкурса “Евровизия“ от младата певица Виктория Георгиева, която излезе на сцената на кай-престижния конкурс за музика със снимка на баща си. За съжаление миналата седмица човекът, който я вдъхнови за песента „Growing Up Is Getting Old“, си отиде от този свят.

Виктория първи промени профилната си снимка в Инстаграм, за да покаже почит към баща си, а няколко дни по-късно публикува емоционален пост.

От дни отлагам този пост, защото болката ми е неописуема…
Моят ГЕРОЙ - ТАТКО, отлетя…
Боли ме. Липсва ми. Не успях да се сбогувам…
Той беше моята душа! Винаги ще бъде!
Благодарна съм, че точно той беше мой Баща! Не мога и да си мечтая за по-добър такъв….
Имахме много специална и силна връзка. Той беше невероятен пример за мен! Истински, неподправен, емоцинален, обран и тих, с прекрасно чувство за хумор…
Достоен рицар, който беше опора на цялото ни семейство! Той просто беше Тати… Винаги ще бъде!

Боли, но знам, че вече си на по-добро място, скъпи Тате.. Място без страдания и болка…
Ще те нося завинаги в сърцето си!
Липсваш ми всеки ден.. Всяка секунда…
Обичам те…“

Виктория сподели, че баща ѝ е диагностициран с амиотрофична латерална склероза - неврологично заболяване, характеризиращо се с прогресивна дегенерация на моторните неврони – клетки в гръбначния и главния мозък, като това води до парализа и смърт.

Диагнозата помрачи преживяването на певицата на „Евровизия“, но в същото време ѝ помогна да направи изпълнението си емоционални и въздействащо, което я отведе на финала.