Завърши тазгодишното издание на музикалния конкурс „Евровизия“. 23-годишната певица Виктория, която представи страната ни с песента „Growing Up is Getting Old“, се представи отлично, но завърши на 11-о след гласуването на зрителите.

Певицата имаше 140 точки от националните журита, което я подреждаше на 6-о място, преди да бъде взет под внимание вотът на публиката. След като гласовете от SMS-и бяха отчетени, Виктория получи само 30 допълнителни точки и падна до 11-о място.

Снимка: Instagram

Това в никакъв случай не е лошо представяне, тъй като България стига до финала на предаването едва за пети път.

Най-успешното участие на България досега е през 2017 г., когато песента на Кристиан Костов „Beautiful Mess“ се подреди на второ място.

Два пъти България е стигала до 5-о място – с песента „Вода“ на Елица Тодорова и Стоян Янкулов и с „If Love Was a Crime“ на Поли Генова. Група „Екуинъкс“ също стигна до финала с песента „Bones“, но остана на 14-о място.

Националните журита на Молдова и Португалия дадоха на Виктория максималния брой точки – 12.

Големият победител от вечерта беше песента на Италия, която завърши с общо 524 точки, благодарение на вота на публиката. Песента изненадващо задмина тези на Франция и Швейцария, които изглеждаха фаворити.

Българските зрители също предпочетоха песента на Италия, а на второ и трето място поставиха Франция и Финландия.

Песента на Виктория е вдъхновена от тъжни събития, през които изпълнителката и семейството ѝ минават - бащата на Виктория е диагностициран с неизлечима болест и младата жена цяла вечер стискаше негова снимка, почти като религиозна икона.