Броени часове ни делят до финала на тазгодишната „Евровизия“. За пети път в историята на предаването на финала има изпълнителка, която ще представи България. Виктория Георгиева се класира за финала в Ротердам.

На полуфинала Виктория накара зрителите да затаят дъх с песента „Growing Up is Getting Old“, която всъщност разказва нейна лична история. В момента семейството ѝ се бори с тежка диагноза, поставена на баща ѝ.

Младата изпълнителка изпя песента си седнала върху голям камък, за който сподели, че символизира дома ѝ, а до нея е снимката на баща ѝ.

„Той не може да бъде тук с мен“, сподели тя. „В момента семейството ми минава през труден период, затова исках да имам тази енергия със себе си.“

„Когато обявиха България на финал всички скочихме и започнахме да се радваме“, разказа Виктория. „Това си е наистина една емоция, която не може да се опише с думи, може само да я преживее човек.“

Виктория е един от големите фаворити, но не мисли за победа. Водещото за нея и тази вечер ще е емоцията.

Според правилника на „Евровизия“ хората в България нямат право да гласуват за песента на Виктория на финала тази вечер. Но сънародниците ни в чужбина имат възможност да подкрепят изпълнителката. За това призовава и самата Виктория.