Чичо Митко напусна "Фермата" след дуел със Стоян, но се връща на друго място, което обича - неговата изба. Тя се намира в Мелник, помещение под земята, пълно с бъчви и удобни маси за дегустиране.

"Очаквах, че мога да загубя от всеки, защото бях най-възрастният. Някои болежки си оказват влияние - колене, стави...", споделя чичо Митко. Наречен така във "Фермата", той всъщност предпочита да му казват Шестаче или само Митко: "Митаче Шестаче също ми казват заради шестия ми пръст".  

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

В избата си приготвя най-вече вино от типичната за региона Широка Мелнишка лоза, която е късно зреещ сорт грозде. 

"Готовото вино се поддържа на температура от 5 до 15 градуса", разказва с професионализъм той.

Виното е и тема, на която винаги може да говори и така да си намери нови приятели.

"Винаги навсякъде намирам приятели, защото обичам да приказвам. Виното е една от темите. Историята също. На тези теми съм много добър. Дано са разбрали младите, че историята е много важна. Човек без история няма бъдеще."

На всички състезания, свързани с Алманаха във "Фермата", чичо Митко показваше много добри знания на тема история. За него това е много важно, защото "можем да извлечем поуки от нея". 

Като производител на вино, чичо Митко препоръчва от него да се пие една чашка на ядене. "Половинка (половин литър) е нормално за здрав, прав човек. Да може да се чувства прятно винаги и навсякъде."

Признава, че с Кустев са си паснали най-добре заради чувството за хумор. Но фаворит за спечелане на "Фермата" му е Надя.

Цялото педаване може да гледате на btvplus.bg.