Чичо Митко напусна "Фермата" след дуел със Стоян, но се връща на друго място, което обича - неговата изба. Тя се намира в Мелник, помещение под земята, пълно с бъчви и удобни маси за дегустиране.

"Очаквах, че мога да загубя от всеки, защото бях най-възрастният. Някои болежки си оказват влияние - колене, стави...", споделя чичо Митко. Наречен така във "Фермата", той всъщност предпочита да му казват Шестаче или само Митко: "Митаче Шестаче също ми казват заради шестия ми пръст".  

В избата си приготвя най-вече вино от типичната за региона Широка Мелнишка лоза, която е късно зреещ сорт грозде. 

"Готовото вино се поддържа на температура от 5 до 15 градуса", разказва с професионализъм той.

Виното е и тема, на която винаги може да говори и така да си намери нови приятели.

"Винаги навсякъде намирам приятели, защото обичам да приказвам. Виното е една от темите. Историята също. На тези теми съм много добър. Дано са разбрали младите, че историята е много важна. Човек без история няма бъдеще."

На всички състезания, свързани с Алманаха във "Фермата", чичо Митко показваше много добри знания на тема история. За него това е много важно, защото "можем да извлечем поуки от нея". 

Като производител на вино, чичо Митко препоръчва от него да се пие една чашка на ядене. "Половинка (половин литър) е нормално за здрав, прав човек. Да може да се чувства прятно винаги и навсякъде."

Признава, че с Кустев са си паснали най-добре заради чувството за хумор. Но фаворит за спечелане на "Фермата" му е Надя.

Цялото педаване може да гледате на btvplus.bg.