Малките сладки кученца бързо порастват, като само за няколко месеца тромавите и непохватни четириноги се трансформират в напълно пораснали възрастни кучета.

Такъв е случаят и с немските овчарки, но не и с едно конкретно кученце, наречено Рейнджър, което винаги ще си остане мъничко. Рейнджър е напълно пораснала 2-годишна чистокръвна мъжка немска овчарка с рядко заболяване, поради което завинаги ще остане джудже.

Състоянието на Рейнджър е причинено от паразит, наречен Гиардия.

 

"Когато първоначално получихме Рейнджър, той беше по-малък от всички останали кученца в котилото, но решихме, че това е така, защото е носител на паразита Кокцидия", коментира Шелби Майо, стопанка на Рейнджър.

"Следващите седмици го заведохме вкъщи и той беше без паразити, но по-късно се зарази с паразит, наречен Гиардия. Същевременно открихме, че Рейнджър е имал голяма инфекция на врата. В крайна сметка успяхме да овладеем възпалението, а няколко месеца по-късно най-накрая успяхме да се отървем от паразита Гиардия", попълва Майо.

Въпреки че Рейнджър успява да се възстанови от първоначалните си здравословни проблеми, стопаните му забелязват, че не расте с нормалните темпове за неговата порода. 

Тогава решават да го заведат за пореден път при ветеринарния лекар, който му поставя диагноза Pituitary Dwarfism. Състоянието обикновено е свързано със заболяване на щитовидната жлеза, наречено хипотиреоидизъм, при което щитовидната жлеза не произвежда достатъчно хормони. 

Това накара Рейнджър да страда от люспеста кожа и падане на козината, но за щастие сега домашният любимец вече приема лекарства, с които да се овладее състоянието си. Днес Рейнджър е по-щастлив и по-здрав от всякога. Въпреки че е все още малък, той заема важна част в семейството на Майо и не спира да печели сърцата на потребителите в Инстаграм, където вече има повече от 100 000 последователи.

Вижте едни от любимите ни снимки на Рейджър и не пропускайте да го последвате в социалната мрежа.