За целия свят той е известния и талантлив актьор, изиграл ролята на роба бунтовник Спартак в едноименната продукция. За внуците си обаче Кърк Дъглас е просто Папи. Така го нарича Карис Дъглас, дъщеря на Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас - "Моят Папи беше и завинаги ще бъде моето вдъхновение, най-големият ми фен и най-добрият дядо в света".

Тя често му изпращала видеоклипове от нейните състезания по танци. Карис си спомня, че след като ги гледал, дядо й все я питал „Карис, кога ще танцуваме заедно?“ За нея дядо й е човекът, който винаги е готов да чуе какви нови участия има, какво спортува, какви нови песни пее. "Той беше и все още е огромно вдъхновение за света не само заради невероятната си актьорска кариера, но и заради филантропията и щедростта му, с които можеше да повдигне планини. Въпреки че беше обожаван от милиони, за мен той беше просто моят Папи, моят супергерой! Той се присъедини към семейството ни и изживя невероятно дълъг живот", споделя тя в профила си в Инстаграм.

Дядо й умира, когато тя е на 16 години. Светът се разделя с Кърк Дъглас на достолепната възраст от 103 години. Актьорът е поставен под номер 17 в списъка на Американския филмов институт за най-великите мъжки екранни легенди на класическото холивудско кино. 

"Обичах и бях обичана от Кирк Дъглас и това е най-големият подарък, който някога бих могла да получа. Завинаги ще пазя този последен танц за теб Папи. Обичам те", пише Карис, по повод смъртта на дядо си.


Кърк Дъглас с внучката си Карис и правнучката Луа, дъщеря на Камерън Дъглас - големият син на Майкъл Дъглас.
Снимка: instagram.com/carys.douglas

Карис е особено близка с брат си - Дилън Дъглас, когото нарича и свой най-добър приятел. И ако си мислите, че момичетата са по-емоционални, ето какво споделя той за дядо си.

"Животът на Кърк Дъглас беше най-дългият и най-великият, който съм виждал. Казват, че герои не се срещат, но ако си с достатъчно късмет, героите ще бъдат в семейството ви. Папи ти си моят герой и винаги ще бъдеш! Обичам те и ми липсваш. Благодаря ти за влиянието, което оказа върху живота ми. Надявам се да живея поне половината от живота, който ти имаше, и да бъда поне наполовина такъв човек, какъвто си ти! Обичам те!"

Освен дядото, който вдъхновява и напътства, за внуците си Кърк Дъглас е бил и добросърдечният пример, че годините нямат значение, когато духът е млад. На 100 години той танцув така, че внукът му е принуден да уточни "Кълна се, той не е луд!"

За внуците си Кърк Дъглас е олицетворение и на класата. "Казват, че времето променя всичко. И до известна степен съм съгласен. Класата обаче е безвременна, а безспорният й крал е Кърк Дъглас!", разказва Дилън по повод последния рожден ден на дядо си. В момента момчето е в колеж, където учи право. Катрин Зита-Джоунс дълго време не споделяше снимки на децата си, пазейки личния им живот. Те самите обаче имат свои профили в социалните мрежи и публикуват кадри и емоции от ежедневието си.