Принц Хари е разговарял с брат си Уилям и с баща си Чарлз за първи път след интервюто, което той даде заедно със съпругата си пред Опра Уинфри. В него младото семейство обвини Бъкингам в расизъм и бездушно отношение.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Новината за разговорите на Хари съобщи приятелката на Меган Маркъл Гейл Кинг. В предаването на Си Би Ес „Тази сутрин“ тя сподели:

„Обадих се на Меган и Хари, за да ги питам как са. Те нарекоха разговорите на Хари с роднините му „непродуктивни“, но са доволни, че все пак диалогът е подновен.“

Гейл Кинг допълни, че засега никой от кралското семейство не е потърсил Меган Маркъл.

„Мисля, че те са фрустрирани от това, че кралското семейство не прави нищо, за да въздейства на пресата да спре с фалшивите слухове за Хари и Меган. Особено за тези клюки, в които има расистки елемент“ – коментира Гейл Кинг.

Снимка: iStock

„Ще е трудно да се постигне напредък, но двамата искат да се постигне разбирателство. Все пак това е семейството на Хари“ – завърши коментара си в сутрешния блок на Си Би Ес приятелката на Меган Маркъл.

Припомняме, че в края на миналата седмица Уилям и Кейт Мидълтън имаха публична изява за първи път след интервюто на Меган и Хари.

Пред репортерите принц Уилям заяви „Ние определено не сме расистко семейство.“

Няколко дни по-рано бе разпространено и официалното становище на Бъкингам относно интервюто:

„Цялото семейство е натъжено да научи с какви предизвикателства са били изпълнени последните години за Хари и Меган. Повдигнатите въпроси, особено този за расизма, са взети под внимание. Възможно е някои от спомените да са видоизменени, но те са взети под внимание много отговорно и ще бъдат обсъдени в рамките на семейството. Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат обичани членове на семейството“.