24 часа в денонощието безплатно червено вино. Как е възможно и къде?

Мечтаната туристическа дестинация – фонтан за вино, е инсталирана в региона Абруцо в Централна Италия. А най-хубавото е, че виното е напълно безплатно. Фонтанът за вино се намира в лозето Dora Sarchese в малкото градче Калдари ди Ортона.

Туристическата атракция е съвместен проект на лозарското дружество „Дора Сарчезе“ и организация с нестопанска цел, която работи за опазване на поклонническия маршрут, сочи The Local. Тя е вдъхновена от подобна чешма, открита преди няколко години на испанския поклоннически маршрут Камино де Сантяго де Компостела.

Въпреки че виното от фонтана е безплатно, то е предназначено за поклонници и туристи, които да му се наслаждават с мярка, като символ на гостоприемството на региона.

Фонтанът предлага червено вино на посетителите 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

Припомняме, че проучване на Вашингтонския държавен университет от 2015 сочи, че една чаша червено вино преди лягане води не само до по-добро настроение, но помага и при отслабване.

Ресвератролът във виното стимулира загубата на тегло. Когато съединението попадне в организма, се създават условия за по-лесното изгаряне на наличните мазнини.

Чаша вино, изпита вечер, намалява апетита, притъпява чувството на глад и по този начин количеството храна, изядена преди лягане, става по-малко. Това сочи друго изследване от 2012 г.

Ресвератрол се съдържа не само във виното, но и в боровинките, гроздето и ягодите.