Ник Сантонастасо се ражда без крака и без една ръка. Това не го спира да стане известен бодибилдър, мотивационен лектор и да развива собствен бизнес.

Ник е роден с рядко генетично заболяване - Синдром на Ханхарт. Хората, които страдат от него, са с нормално интелектуално развитие, но със сериозни физически ограничения. Синдромът е причина много хора цял живот да се придвижват с инвалидна количка. Но не и Ник! Той шофира, спортува усилено, вдига тежести, а профилът му е Инстаграм има над 600 хиляди последователи. 

Ник вдъхновява много хора по цял свят да се занимават със спорт и да не изоставят тялото си, каквото и да им е отнела природата.

На въпроса защо го прави, Ник отговаря, че да нямаш крайници не е извинение.  

Пред Си Ен Ен той разказва, че получил съобщение от майка на близнаци от САЩ, които също нямали крайници. Те гледали видео, на което той тренира във фитнес зала и споделили с нея "Той е като нас, мамо." Тогава в семейството решават да отворят нова страница и децата да започнат да спортуват с необходимата за това помощ. 

Ник се занимава и с борба. След негови състезания често родители на деца с увреждания му споделяли, че  вдъхновени от представянето му, и те искали да се занимават със спорт. 

"Всеки може да накара хората да се поразмърдат, да им поокаже как да живеят по-здравословно. И се замислих защо да не го правя аз!", разказва бодибилдъра за началото на своя път. 

"Искам да бъда запомнен като човека, който дава всичко от себе си" - споделя Ник по време на своя мотивационна лекция.   

Сам станал вдъхновение за мнозина, той също има своя пример в света на спорта и силната воля. За Ник Сантонастасо това е Дуейн Джонсън - Скалата.  

И тъй като животът обича смелите, скоро Ник открива и любовта.

Кам Пелегрин е красивата блондинка, която споделя обичта му и буквално го носи на ръце. Когато двамата са в планината, фитнес инструкторката не изпитва никакви затруднения да го вдигне за целувка. 

"Няма такова нещо като перфектна връзка. Има разбиране, че другият човек те допълва и че се избирате един друг всеки ден", пише тя в свой пост в Инстаграм. 

"Била съм физически малтретирана. Била съм мамена от приятели. Изнасилиха ме. Загубих дете. Възможността да покажа своето истинско и уязвимо аз в отношенията ни с Ник, ми позволява да израстваме заедно, да се уважаваме и да се обичаме силно." 

Така всеки от двамата намира по нещо силно и незаменимо у другия. 

Запознават се край езерото Тахо. Две години по-късно решават отново да направят пътешествие до там, за да си спомнят хубавите мигове. 

"Кам и аз знаем, че не трябва да разчитаме на някой друг за нашето собствено щастие. Хармонична връзка се случва тогава, когато двама души са душевно завършени. Така те могат да се съберат и да знаят, че времето, прекарано един с друг, е допълнителната благословия", пише Ник за новото им приключение.  

Още силни и вдъхновяващи истории: