Джен Брикър е родена без крака.
1987 г. - шокирани и несигурни, че могат да се грижат за нея, биологичните й родители я дават за осиновяване.
2020 г. - Джен е гимнастичка, танцува на воали, играе волейбол, язди коне, участвала е на Олимпиада (юношеска, 1998 г.) и е щастливо омъжена.


Животът й на много места по света сигурно би бил тъжен, самотен и дори невъзможен. Джен обаче е осиновена от семейство, в което любовта и силната воля са алармите, които ги будят ситрин и приспивната им песен вечер.

 

Основното правило в техния дом е „Никога не казвай, че не можеш“.

 

 

Това помага на Джен да изгради своя забележителен живот и да го извърви без крака, но с изключителни постижения, слава, гордост и обич.

Като дете Джен е обсебена от гимнастиката. Нейният идол е олимпийската златна медалистка Доминик Мокеану. Противно на всякаква популярна логика, макар че няма крака, Джен спортува и се състезава. И скоро, тази малка, но могъща човешка електроцентрала, кара ролкови кънки и играе волейбол. От трети клас се занимава сериозно със силова гимнастика на земя и става шампион в дисциплината в държавно състезание.

 

 

Невероятната семейна история на две сестри  

Израснала в малко градче в щата Илиноис, още от малка Дженифър Брикър е изключително активна – катери се по дървета, язди коне, подскача на батут и не се страхува да играе в мръсотия. Това, че няма крака, не й пречи. Рдоителите й я подкрепят изключително много в това да осъзнае кое ще работи в нейна полза.

Подобно на много млади гимнастички, един от идолите на Брикър е златната олимпийска медалистка от 1996 г. Доминик Мокеану. „Винаги гледах Доминик и се възхищавах колко си приличахме - как тя е дребничка и с румънски корени, точно като мен“, обяснява Брикър. Един ден, докато гледа Мочеану по телевизията, майката на Брикър вижда камерата, която изненадва публиката, показвайки родителите на гимнастичката - Дмитри и Камелия. „Нещо в тях се стори наистина познато на майка ми“, казва Брикър. „Тя взе документите за осиновяване и започна да събира парчетата.“ Майка й скоро прави връзката. Оказва се, че Джен – момичето без крака и Доминик – олимпийската шампионка по гимнастика, са биологични сестри. Скоро след това двете се срещат. И досега всички поддържат силна връзка - и сестрите, и двете майки. "Родена съм да вдъхновявам другите!"

След като завършва гимназия, Брикър започва работа в Disney World, Орландо, като помага на посетителите да планират забавленията си по време на посещението. Там се възпламенява интересът й към работата на актобатите. се  „Мислех си „Мога да го направя. Просто ми трябва някой, който да ме научи как." Обучава я Нейт Кроуфорд, опитен акробат, който я тренира по въздушни изкуства, докато тя усъвършенства своите умения. Джен става толкова добра, че Бритни Спиърс я кани да участва в световното й турне.

 

 

По-късно тя среща треньора Ерик Флейшман, който й помага да се усъвършенства. „Ерик ми показа, че наистина можеш да тренираш тялото си да прави всичко, което искаш. Промених целия си начин на живот - хранене, сън, упражнения.“

Днес Брикър продължава да се занимава с въздушни изкуства, а също така работи като мотивационен лектор. Има идея да създаде лагер за деца с липсващи крайници. „Вярвам, че Бог иска да ме използва като пример за раздвижване на хората по задълбочен начин.“

За живота, трудностите и успехите, за спорта, емоциите, сълзите и любовта, за всичко това Джен пише книгата – „Everything is possible“. Освен уникален външен вид, тя има и неповторимо чувство за хумор, което вплита в текстовете. Малки части от невероятната история на Джен са представени в множество новинарски предавания в над 100 страни по света. С книгата си тя иска да покаже на хората какво могат да постигнат, когато премахнат думите „случайност“ и „ограничение“ от речника си. .