Нидерландската кралица Максима е първата кралска особа в Европа от година насам, която слага тиара, тъй като пандемията ограничи официалните срещи на всякакво ниво. Максима направи това по време на държавен прием в Берлин, част от тридневната визита на холандското кралско семейство в Германия.

Снимка: Getty Images

Навършилата скоро 50 години кралица Максима бе с лилава рокля с флорална бродерия. Диамантените й обеци всъщност са част от тиарата и по желание могат да се прикрепят към нея.

Снимка: Getty Images

Домакини на бляскавия прием бяха президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер и съпругата му Елке Будебендер.

Снимка: Getty Images

Аржентинката Максима е съпруга на нидерландския крал Вилем-Александър, който е на престола от април 2013 г., когато майка му Беатрикс абдикира, за да се „даде път на новото поколение“. Така Вилем-Александър стана първият крал на Нидерландия за последните 120 години, в които на трона винаги бяха жени.

За последен път видяхме европейска кралска особа с тиара през миналия юли, когато внучката на Елизабет Втора – принцеса Беатрис, се омъжи.

В галерията горе можете да видите другите рокли и шапките, които кралица Максима сложи по време на посещението в Германия. Програмата на кралското семейство включваше среща с канцлера Ангела Меркел, посещение на Райхстага, концерт и други събития.

Снимка: Getty Images