Доброто планиране е пътят към спокойното и безпроблемно пътуване. За целта ви предлагаме няколко безплатни мобилни приложения, които биха могли да са ви от полза от момента, в който се роди идеята ви за поредното приключение.

Нека да започнем с резервация на полета 

Най-добрият вариант е да запазите билета си от приложението на самата авиокомпания, с която ще пътувате. Така няма да имате допълнително оскъпяване и избягвате връзката с посредника. Но ако все още не сте се насочили, може да използвате приложения като eSky или Kayak. И двете предоставят обобщена информация за полетите на почти всички авиокомпании. Полезното в eSky (AndroidiOS) е отделената секция "Оферти". След като зададете критерии за търсене, се извежда информация за месеци напред. Под всеки ден е записана цената на полета. Така лесно може да се ориентирате за кой ден да направите резервацията си.

Полезното в Kayak (AndroidiOS) е възможността да създадете "лист за наблюдение", в който да посочите индивидуални критерии за търсене, като например желаната от вас цена на полета за конкретна дестинация. Приложението ще ви изпрати уведомление в момента, в който полетът удовлетворява заложените от вас критерии за търсене. Освен полетите и в двете приложения може да търсите хотели и наем на коли.

В Booking.com (AndroidiOSсъщо може да си направите резервация за нощувки, но освен хотели може да изберете и други места за настаняване - хостели, къщи за гости и апартаменти. Изборът е богат, а поставените рейтинги и коментари от други потребители ще ви помогнат да изберете най-доброто за вас място. Тук може да намерите доста предложения - с включен процент отстъпка, както и оферти на деня.

Идва и денят на полета

Приложението Flight Tracker (AndroidiOS) е изключително полезно. Чрез него може да получите подробна информация не само за полета, но и за летището - как изглежда, различни факти, пристигащи и заминаващи полети, локално време и карта на извършваните полети. Информацията за авиокомпаниите също е доста подробна - от информационното описание до осъществяваните полети. За всеки полет ще намерите информация за номера му, часа на излитане и гейта. Приложението предоставя възможност да запазите вашия полет в отделна секция, където ще имате бърз и лесен достъп до него.

Приложението Flight Board (AndroidiOS) е насочено главно към предоставяне на информация за полетите - пристигащи и заминаващи, номер на полета, час на излитане, терминал и гейт.

Полетът ви е пристигнал, но нямате трансфер? За да наемете такси, може да използвате приложението Beat (Android; iOS). С негова помощ ще може да поръчате лицензирано такси, без да имате допълнителни надценки.