Превъзмогвайки студа и валежа, над 800 руски скиори и сноубордисти се пуснаха само по бански костюми по пистите на зимния курорт "Роза Хутор" край Сочи през уикенда в опит да счупят световния рекорд.

Времето беше лошо, но това не отказа скиорите и сноубордистите, които профучаха покрай аплодисментите на зрителите в мъглата.

Участниците в ярки костюми и музикална група, която свири на ски, направиха атмосферата на карнавала още по-забележителна.

"Честно казано, не бях особено нетърпеливa да се пусна само заради валежа. Всъщност беше смешно и страхотно. Хареса ми. Мислех, че може да е опасно, че ще има много хора, които ще се блъскат. Но всичко беше прекрасно", споделя Екатерина от Москва.

Спускането по бански е част от годишния фестивал "Boogel Woogel", който приключи в неделя.

"Това е наистина невероятно... Дори лошото време не ни спря!", не скри вълнението си един от сноубордистите, докато си правеше селфи само по бански и шапка.

Въпреки неимоверните усилия, които всички положиха в неприветливото време, опитът за рекорд на "Гинес" се провали, тъй като не надмина рекордните 1108 участници.