Твърде възможно е най-чаканата кралска сватба за годината – тази на принцеса Беатрис и италианския магнат Едоардо Мапели Моци, да бъде отложена. И всичко това е с оглед разрастващата се пандемия от коронавирус.

Снимка: Instagram/Facebook

Сватбата беше планирана за 29 май в параклиса на Бъкингамския дворец „Сейнт Джеймс“. Тържеството щеше да се състои в градините на двореца, в центъра на Лондон. Във вторник обаче кралицата отмени всички предстоящи градински партита. Става дума за три събития през май, които традиционно събират хиляди хора в двора на Бъкингамския дворец.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В същото време и други активни членове на британското кралско семейство отменят ангажи-менти заради COVID-19. Преди няколко дни това направиха принц Чарлс и Камила Паркър, които от 17 до 25 март трябваше да са на визита в Босна и Херцеговина, Кипър и Йордания.

Все още няма официално съобщение от представители на принцеса Беатрис и Едоардо Моци, но източници на списание People твърдят, че в момента детайлите по отмяна на събитието се уточняват.

Снимка: Getty Images

Семейството на Едоардо Моци е от Италия – една от най-засегнатите страни от коронавируса. Източници на изданието твърдят, че роднините на Моци е трябвало още два пъти да пренастроят графиците си, защото и датата била променяна два пъти заради скандала с бащата на принцеса Беатрис – принц Андрю. Чичото на Хари и херцог на Йорк обявява, че се оттегля от публичните си задължения като член на кралското семейство „в обозримо бъдеще“ през ноември 2019 г. Това се случва след скандално интервю, което той дава за Би Би Си за връзката му с осъдения сексуален престъпник Джефри Епстайн. На 9 март аме-рикански прокурор заявява, че принц Андрю не сътрудничи на федералните по разследва-нето за Епстайн, въпреки че преди това публично е заявил желанието си да помогне.

През февруари източник заявил пред People относно сватбата „Датата беше променяна 2 пъти, за да се нагоди около скандала с Андрю. Ще бъде по-малка от първоначалния план.“