Бъкингам съобщи, че принцеса Беатрис и Едoардо Мапели Моци ще се оженят на 29 май, петък, в параклиса на двореца Сейнт Джеймс. Самото тържество ще е в градините на Бъкингам, в центъра на Лондон.

Принцеса Беатрис се сгоди за бизнесмена Едoардо Мапели Моци през септември 2019 г. в Италия. Моци има 3-годишен син от връзката си с архитектката Дара Хуанг. По информация на списание People, детето ще присъства на кралската сватба.

Принцеса Беатрис и 35-годишният магнат в сферата на недвижимите имоти Едoардо Моци са двойка от септември 2018 г., но се познават от деца.

Наблюдателите на живота в кралския двор припомнят, че в параклиса на двореца Сейнт Джеймс бяха кръстени синовете на принц Уилям – Джордж и Луи. Там през 1840 г. са сключили брак кралица Виктория и принц Албърт.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Принцеса Беатрис е внучка на кралица Елизабет Втора и първа братовчедка на принцовете Уилям и Хари. Тя е най-голямата дъщеря на принц Андрю, чието реноме наскоро пострада, след като стана ясно, че е бил приятел с финансиста педофил Епстийн. През ноември принц Андрю даде интервю за Би Би Си (изключително необичайно за висш член на кралската фамилия) в опит да изчисти името си, но ефектът бе обратен. Всички критикуваха Андрю за липсата на съчувствие към жертвите на Епстийн. В крайна сметка принцът реши да преустанови за известно време обществените си изяви.

Принцеса Беатрис е родена на 8 август 1988 г. Тя е на девето място в линията за онаследване на британската корона. По-малката й сестра Юджини се омъжи през октомври 2018 г.