Абитюриентският бал е събитие в живота на всеки ученик. Затова през май всички абослвенти нямат търпение да се качат на специален автомобил, да облекат специален костюм или приказна рокля и да се отдадат на специално парти, което ще сбъдне мечтите им, макар и за няколко часа.

#steniskanabala на автомобилния вносител Мото-Пфое ви кара да се замислите дали всичко това е действително най-важното. Благотворителната инициатива на компанията подкрепя деца без родители и ви позволява да дарите средства, за да може и абсолвентите от специалните учебни заведения да празнуват подобаващо празника на своето завършване. Същевременно, #steniskanabala е уникална възможност да загърбите суетата и кича на този ден и да изберете вместо да похарчите тонове пари за помпозни приготовления да отидете... с тениска на бала. Така, хем ще разполагате с повече финансов хоризонт за истински интересните моменти, които в действителност са СЛЕД бала, а не по време на бала (например - море с приятели, приключение с влак и обиколка на половин дузина държави, каране на мотор в степта или каквото друго ви е на душата). А освен това може да направите дарение за благотворителна цел и така да направите добро, като позволите на децата без родители да получат шанс в живота - продължаване на образованието си във висше училище или център за професионално обучение.

На специално създаден сайт, който през 2015 г. е обновен и обогатен със съдържание и функционалности, всеки настоящ, бивш или бъдещ абитуриент може да дари средства, онлайн или по банков път, за образованието на абитуриентите без родители, а Мото-Пфое му предоставя символа на кампанията – тениска, с която да отиде на бала, изпращането или среща на випуска. Всеки сам избира размера на дарението си, но тениската ще бъде предоставена при дарения над 20 лв. Сайтът работи лесно и предоставя възможност за избор на модел, размер и вид тениска.

Тази година три известни имена – DJ Marten, Knapp и 45 Street – участват благотворително в кампанията, като всеки от дизайнерите предложи свой вариант за мъжка и дамска тениска, с което изборът става разнообразен, но и труден. Зад каузата #steniskanabala отново застават известни имена като Митко Павлов, Христо Мутафчиев и Данчо Караджов.