Рита Ора продължава да премества границите на модата. 30-годишната певица се появи с авангарден тоалет и шапка, наподобяваща абажур, на празника Марди Гра в Сидни.

И сякаш това не беше достатъчно да прикове всички погледи, но певицата беше и с грим в смело зелено.

Сетът й бе завършен от изящни обеци.

Снимка: instagram.com/ritaora/

Британската певица се появи с този дрескод малко преди изявата й по повод Марди Гра тази събота (6 март).

Рита Ора долетя от Лондон и преди да може да се разходи свободно, прекара 14 дни в хотел, заради задължителната карантина на всеки новодошъл на континента. 

Карнавалът ще се проведе въпреки пандемията при засилени противоепидемични мерки. Мястото е стадионът за крикет в Сидни. Събитието ще се излъчва на живо, за да могат всички от цяла Австралия да се включат и от вкъщи.

Фестивалът Марди Гра е ежегодно събитие на ЛГБТ културата. Той е един от най-големите в света и включва различни прояви - спортни мероприятия, плажни събирания, лекции на различна тематика, кинопрожекции и др.

Обикновено всички посетители са облечени цветно и артистично. 

Певицата предизвика скандал и с облеклото си в последния си клип, който беше заснет в България. Дизайнер на нейния артистичен костюм е Валдрин Сахити – косовски албанец, който посвети няколко поста в Инстаграмаси на своето творение, наричайки Рита „гордостта на албанския народ“. 

„Вие може да сте на картата, но едва ли ще има с какво да се гордеете в следващите 100 години“ - отговори той на коментар на българи, упрекнали го, че не споменава България. По-късно дизайнерът изтри коментара си.